IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ONO O ČEMU SE MAŠTA: Otapa 10kg za samo 10 dana- Liposukcijaka ishrana… (foto i video)

Revolucionarna metoda mršanja postala globalni trend!!! Liposukcijsku ishranu, na kojoj je pola Hollywooda, osmislio je Kenan Mandra…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 10.01.2021…14.56… ONO O ČEMU SE MAŠTA: Otapa 10kg za samo 10 dana- Liposukcijaka ishrana… (foto i video)

Uz ovu ishranu vežu se imena Dženifer Aniston, Tijana Dapčević, Suzana Manćič, dr.Nada Macura i još mnoge poznate ličnosti.

Ukoliko niste uspjeli da se riješite viška kilograma vježbama, trikovima ili nekom popularnom dijetom onda je ovo možda vaša slamka spasa, ishrana u koju se kunu poznati kao što je Dženifer Aniston.

– Liposukcijska ishrana, šta je ona uopće?

To  je ishrana za mršavljenje koja je posebno popularna u našem regionu,  i u osnovi je vrlo slična proteinskoj dijeti. Suština je u unošenju dosta masti i proteina i smanjenom unosu ugljenih hidrata.

Pored hrane u ishranu se uključuju i određeni suplementi i dodaci a u vidu proteinskih napitaka. Iz jelovnika treba izbaciti šećere, žitarice, industrijska biljna ulja, margarin i soju. Dok riba, janjetina, maslac, povrće, punomasni sirevi i suhomesnati proizvodi su itekako poželjni!

Prilikom ove ishrane veoma je važno savjetovanje sa nutricionistom! Treba biti pažljiv i izabrati plan ishrane prilagođen baš vama.

U liposkucijskoj ishrani  morate se obavezno pridržavati sledećih pravila:

Svako jutro pijete limunadu bez šećera…

Svake večeri pijete šoljicu čaja za probavu…

Obavezno pijete 2 litra vode dnevno…

Možete piti kafu, limunadu, čaj bez šećera između obroka…

Kada ste baš gladni, jedina namirnica kojom možete prevariti glad su sveži krastavci. Obavezno pročitajte kako da napravite Sasi vodu od krastavaca koju  takođe možete uvrstiti u ovaj režim ishrane…

Pored toga, preporučuje se da nabavite sledeće dodatake ishrani:

Probiotik koji će održati zdravu mikrofloru u crevima… Iza toga idu Multivitaminske tablete, do 2 dnevno… Omega 3 masne kiseline…

-Zamjene Konkretan primjer koji treba slijediti je da se hljeb i ostale žitarice zamijene povrćem, uz sto veće dodavanje maslinova ulja po mogućnosti.

Temelj prehrane treba biti povrće i to ono domaće poput želja, zelene salate , brokule, cvjetače, patlidžana, paradajza ali i punomasni sirevi, janjetina,pa riba, jaja.

Kada budete uživali u tome da jedete zdravo- onda se zaista možete osjetiti slobodno i birati za sebe samo najbolje. Bez te svijesti, svaka dijeta je samo jedna dobra epizoda koja kratko traje i daje prividne rezutate, ističe autor ove ishrane

– Preporuke za obroke:

Čitaj još:   IDU JANUARSKA IZNENAĐENJA: Kiša, snijeg, vrijeme za vikend i početkom iduće sedmice i 15 dana po prognozama je... (foto)

Doručak Jutro započnite s mlakom limunadom. Glavna namirnica za doručak je jaje (kuhana, pečena, na oko, s povrćem…). Također to može biti i neki smotie. 

Ručak Ako ste gladni u vrijeme ručka, onda zapamtite pravilo: 70 posto obroka treba biti povrće, a 30 posto proteini. Nutritivno, trebaju svakako i da preovladaju masnoće koje daju energiju i sitost pa birajte mlado i masno meso. To svakako može biti pohovano bijelo meso i neka salata od svježeg povrća Juha od temeljca i fermentirano povrće dobar su izbor za one sa tim sporijim metabolizmom.

Zaboravite međuobroke i zapamtite da je voće slatkiš. 

Večera Večera se ne preskače. Kenan Madnara smatra  da najbolje vrijeme za večeru između 18- 22 sata i tada može da se konzumira oko 200 g mesa ili ribe– nije dozvoljeno svinjsko meso…

-Vrijeme trajanja ove ishrane?

Postoji nekoliko varijanti. Tretman liposukcijske  ishrane od 10 dana i da podrazumjeva korišćenje samo predviđenog proteinskog napitka samo za doručak, ručak i večeru. Ne preporučuje se vježbanje niti neki poseban isti program ishrane, ali se obavezno preporučuje savjetovanje i sa isključivo nutricionistom.

Ukoliko on ustanovi da niste fizički u mogućnosti da izdržite ovakav režim, onda se ide na malo blažu varijantu koja traje duže, a da sve  i u zavisnosti od viška kilograma koji imate prepisaće vam tretman koji traje 14, 21 ili 30 dana. Lipsokcijska dijeta koja traje više od 10 dana podrazumjeva da pored dodataka ishrani uzimate i 3 redovna obroka.

-A koje su negativne nuspojave?

I sam autor ove ishrane tvrdi da može imati svoje negativne prateće pojave. Uglavnom se javljaju umor, opšta slabost i nizak pritisak, osjećaj trnjenja u prstima i vrtoglavica. Nije preporučeno naglo ustajanje i nagli pokreti, a da ponajmanje fizička aktivnost…

Energetski pad možete nadoknaditi supom, onda kada je to neophodno. Dobro je što ova dijeta ima opciju za suzbijanje gladi, ako se ona čak i javi. Suplementi na bazi surutke koje dobijete učiniće dosta za vašu sitost, ali ako ste gurman i volite da jedete, sigurno ćete biti u iskušnjima.

Radite tako 21 dan i sasvim sigurno ste na dobrom ste putu da smršate i tada liposukcijska ishrana može da vam pomogne da zaista oslabite 10 kg za 10 dana. Pored toga, posledice koje možete očekivati su zatvor, loš zadah, nadutost

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Kako je zločinac i ubica djece slobodno šetao Evropom... (foto)

-Iskustva i cijena liposukcijske ishrane?

Brojne naše medijske zvjezde, a među njima i Dr. Nada Macura tvrde da je ova ishrana bila djelotvorna za njih.

Dr.Macura je smršala 8 kilograma i kako ne vijerovati nekome ko nam svaki dan djeli savjete kako da preguramo dan. Velika mana liposukcijske ishrane je njena cijena.

Svakako da je mnogo jeftinija i manje bolna od liposukcije, ali treba imati i na umu da to nije samo plan i program po kojem ćete se hraniti već su tu i dodaci ishrani koji koštaju oko 160 eura.

Pri tom, to nije sve što jedete, osim ako niste na desetodnevnom protokolu… U suprotnom treba da odvojite novac za obroke, ali i za probiotike, vitamine i slično. 

No dobro, svakako vrijedi investirati u svoje zdravlje dobru liniju. Istrajnost i odlučnost!

Vlastitim primjerom, istrajnošću i odlučnošću Mandra, inače i asistent je na Odsjeku za nutricionizam i zdravlje na Univerzitetu od modernih znanosti CKM u Mostaru, koji je imao 115 kg, a uspio je smršavjeti čak 40 kg, dokazao je drugima da i oni mogu biti sretni i zadovoljni sobom.

Najveći strah i najčešće pitanje je pitanje gladi. Međutim, glad je samo stanje uma, ne stomaka, pa je potrebna iskrena i intenzivna saradnja da bismo to prevazišli– govori Mandra...

Piše Adna BOJADŽIĆ

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more