IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN saslušan PRED TUŽIOCEM ZBOG PRIJETNJI: Provjera se da li neko nudio novac… (foto)

Predstavnici GP URA nedavno su saopćili da je predsjednik te stranke dobio ozbiljne prijetnje…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 12.01.2021…09.56…  DRITAN saslušan PRED TUŽIOCEM ZBOG PRIJETNJI: Provjera se da li neko nudio novac… (foto) 

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je danas za medije da je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović dao izjavu pred tužiocem povodom prijetnji koje su mu upućene preko društvenih mreža.

On je saopćio i da je u toku provjeravanje Abazovićeve izjave da mu je neko nudio novac, o čemu je govorio u emisiji Načisto.

Katnić nije mogao da potvrdi da li se u konkretnom slučaju radilo o političkoj korupciji, već je istakao da će tužilaštvo izvršiti sve provjere i ispitati slučaj do kraja, nakon čega će se utvrditi da li je taj slučaj u nadležnosti specijalnog tužioca.

Predstavnici GP URA nedavno su saopćili da je predsjednik te stranke dobio ozbiljne prijetnje. Mediji su objavili da je Abazoviću prijetio član jedne kriminalne grupe iz regiona, podsjeća RTCG.

Kako je Dan ranije objavio, R.Š. se sumnjiči da je prijetio Dritanu Abazoviću, a pošto taj Rožajac ne živi u Crnoj Gori, crnogorska policija je zatražila pomoć Interpola kako bi on bio lišen slobode.

Čitaj još:   STRAVA I UŽAS: Otac pucao sebi u glavu, na dan ćerkine svadbe...

U prijetećoj poruci Abazoviću je poručeno da će biti zaklan, naglašava Dan.

“Abazoviću, ako nastaviš družbu sa ovim četnicima, bićeš prvi zaklan (ne daj Bože), ali to te čeka. I mnogi muslimani i Albanci muslimanske vjeroispovijesti (šta se desilo u Kaluđerskom Lazu kod Rožaja), ako odeš sa njima, čeka te Ulcinj, Rožaje, Plav, Gusinje… Pljevlja su počela. Ti ćeš biti pozvan da si napravio Srebrenicu, Prijedor, Višegrad, Foču i Markale. Dozovi se pameti, okreni se Crnoj Gori”, napisao je, kako se sumnja, R.Š na društvenim mrežama.

Gostujući u jednoj emisiji početkom decembra, Abazović je kazao da je tačna informacija da mu je nuđen 21 milion eura, ali nije želio da kaže ko mu je nudio novac, zaključuje Dan.

izvor rtcg.me