IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK Tužio Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida i traži oštetu, od… (foto)

Dodik je, osim Dragičevića, tužio i beogradski list NIN…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 13.01.2021…11.56… DODIK Tužio Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida i traži oštetu, od… (foto)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik podnio je tužbu za klevetu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog 21-godišnjeg mladića iz Banjaluke, Davida Dragičevića…

Dodik je, osim Dragičevića, tužio i beogradski list NIN, kao i Izdavača NIN-a Ringijer Aksel Špringer.

MILE Dodik, kako je objavljeno na stranici “Pravda za Davida”, traži 6.000 konvertibilnih maraka odštete.

Uvidom u tužbu koja je objavljena na toj stranici vidi se da je tužba datirana na 19. juni 2019. godine, a povod je intervju koji je Dragičević dao listu NIN 21. marta 2019.

“Očigledno je da je tužba podnijeta poslije avgusta ili se radi prvo i o prikrivanju tužbe od Tužilaštva. U ovom slučaju može lako doći do presude u korist tužitelja, jer su tuženi i njegov advokat propustili navodna zakazana rošišta. Međutim, advokat Dragan Tolimir je poduzeo određene pravne radnje kako do toga ne bi došlo”, naveli su iz “Pravde za Davida”.

Dodali su da će advokat predložiti sudu saslušanje svih policijiskih službenika, koji su povezani sa slučajem ubistva Davida Dragičevića, ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača lično, kao i svih onih koji su organizovali spornu konferenciju za novinare 26. marta 2018.

Čitaj još:   OVO NEŠTO NIJE VIĐENO: Počinje NOVI RIJALITI, "Novajlije", region će na to ODLIJEPITI kada sazna ko su akteri... (video)

Na toj konferenciji za novinare pokojni David Dragičević je kriminalizovan, nazvan je lopovom i narkomanom, a njegova smrt označena kao zades, da bi kasnije bila pokrenuta istraga o njegovom ubistvu.

“Smatramo da je tužba pokrenuta kako bi se Davoru Dragičeviću dodatno otežao postupak koji se protiv njega već vodi, a koji su pokrenuli, Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum u 2018. godini”, navedeno je na stranici “Pravda za Davida”.

Darko Ilić je bivši načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS, a Darko Ćulum, bivši direktor Policije RS-a je aktuelni direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Oni u tužbenom zahtjevu traže da im Davor Dragičević isplati po osam hiljada konvertibilnih maraka za navodnu klevetu…

Izvor agencije

Dnevni horoskop za 25. januar 2021. god

OvanVi ćete današnji dan iskoristiti za odmor. Ljuti ste na Read more

VUČIĆ UPLAŠEN: Britanski soj korone stigao u Srbiju… (foto)

Aleksandar Vučić izjavio danas da je britanski soj koronavirusa stigao Read more