IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUAMER ZUKORLIĆ FORMALNO PRIZNAO: Nema svoju stranku u BiH, njegovu politiku provodi NiP…(foto i video)

Novac za BANU iz budžeta Kantona Sarajevo dat je u ljeto 2019. godine, a Konaković i Zukorlić su se, dakle, već poznavali, štaviše vrlo su bili bliski.

SARAJEVO- NOVI PAZAR: Regija, vijesti, srijeda, 13.01.2021…09.56… MUAMER ZUKORLIĆ FORMALNO PRIZNAO: Nema svoju stranku u BiH, njegovu politiku provodi NiP…(foto)

Muamer Zukorlić, lider srbijanske Stranke pravde i pomirenja (SPP), za svoju privatnu televiziju u Novom Pazaru je 7. januara otkrio da je Narod i pravda Elmedina Konakovića neka vrsta njegove ispostave u Bosni i Hercegovini koju je “više puta na razne načine podržao”.

Zukorlić tvrdi da nemaju ambicije pokretati SPP u BiH, ali da će njihov koncept realizirati preko NiP-a te da je njegova partija “brod koji će zamijeniti propale brodove SDP-a i SDA kod bošnjačkog naroda” te nametnuti dugoročnu alternativu u skladu tradicije i modernosti.

Muamer Zukorlić i Elmedin Konaković posljednji put su u Sarajevu viđeni zajedno 24. decembra u hotelu Europa, a intenzivno sarađuju i viđaju se od samog osnivanja NiP-a.

Konaković je u javnosti ranije pokušao negirati političku vezu NiP-a i SPP-a, odnosno Zukorlića.

Građani Kantona Sarajevo su odlukom Konakovića Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti (BANU), iza koje stoji Zukorlić, iz kantonalnog budžeta dali 60.000 KM, što je predmet istraga Tužilaštva KS.

Istovremeno, u nedavnom intervjuu za N1 Konaković je rekao da je Muamer Zukorlić ”čovjek kojeg cijeni na političkoj sceni Srbije”. Na pitanje o novcu za BANU-u, Konaković je dao odgovor koji je neistinit.

Čitaj još:   OJAČAJTE IMUNITET: Zaštitite se na vrijeme od PREHLADE i GRIPA... (foto)

– Muamer Zukorlić nije znao da postoji Narod i pravda niti sam ja znao Muamera Zukorlića u tom periodu. Upoznali smo se, prepoznatljiva je ličnost – Konakovićeva je izjava koju prenosi N1 na svom portalu.

Međutim, to nije istina, takva tvrdnja je lahko provjerljiva. Primjera radi, netačnost tvrdnje da ga nije poznavao može se dokazati prostom pretragom na Googleu u roku od nekoliko sekundi. Pa se tako prvo sve u medijskim izvještajima septembra 2018. god navodi da je sasvim isto da i “predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić primio u Novom Pazaru delegaciju bosanskohercegovačke stranke Narod i pravda na čelu sa predsjednikom Elmedinom Konakovićem”.

Novac za BANU iz budžeta Kantona Sarajevo dat je u ljeto 2019. godine, a Konaković i Zukorlić su se, dakle, već poznavali, štaviše vrlo su bili bliski. 

Tvrdnja da Zukorlić nije znao tada za NiP je krajnje maliciozna, jer je ista ta javnost svjedočila drugačijem razvoju događaja.

Između ostalog, čuvena fotografija Zukorlića i Konakovića gdje šef NiP-a bivšem muftiji, a sadašnjem potpredsjedniku Skupštine Srbije, daje poklon na kojem je logo NiP-a, nastala je 1. juna 2019. godine. Novac, prema dokumentima iz kantonalnih institucija, BANU-u je isplaćen u augustu te godine.

Čitaj još:   Nesreća autobusa sa Balkana u Njemačkoj: Osam povrijeđenih, dvoje teže... (foto i video)

Osim NiP-a, dio “koncepta” Zukorlić su, kako je potpredsjednik Skupštine Srbije i sam rekao, još neke stranke u regionu. Zukorlićev SPP je, između ostalog, u koaliciji sa URA-om Dritana Abazovića u Crnoj Gori.

Pogledajte video.

Izvor: Faktor/Stav

PORUČIO Mirsad Đerlek nakon vakcinacije Sputnjikom Ve: OSEĆAM SE HOROŠO… (foto)

Najviše se traži „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), rekao je DRŽAVNI Read more

ŽENA KOJA HRABRO PRKOSI VUČIĆU: Dijana Hrkalović odbila POLIGRAF… (foto i video)

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, odbila danas poligrafsko ispitivanje Read more

Dnevni horoskop za 22. januar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

POGLEDAJTE Bruku i sramotu: Natalija Nilević i njeni video zapisi… (foto i video)

(PREUZETO) Portal Aktuelno donosi pojedine video zapise koje je Nilević Read more