IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE LEDENI VIKEND: Pripremite, što deblje jakne, šalove i rukavice… (foto)

U narednim danima možemo očekivati vazdušne mase polarnog porijekla te niske temperature…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, srijeda, 13.01.2021…01.56… STIŽE LEDENI VIKEND: Pripremite, što deblje jakne, šalove i rukavice… (foto)

DAKLE Pripremite što deblje jakne, šalove i rukavice, jer će se narednih dana temperature u nekim gradovima u BiH spustiti i do – 10 stepeni C, a kažu nam meteorolozi.

Objašnjavaju da nakon znatno toplije prve dekade januara, u narednim danima u naše krajeve stiže prava zima, svakog narednog dana temperature će se postepeno snižavati i neće imati pozitivnu vrijednost.

“U urbanijim područjima temperatura će već u petak ići do -10, pa i u subotu, a pogotovo u nedjelju. Od ponedjeljka bi trebalo da dođe do porasta temperature, ali ne porasta koji donio neku vrstu proljećnog vremena, nego samo povratak u normalu. Petak, subota i nedjelja bi trebalo da budu ledeni dani, a tada maksimalna temperatura ne dobije pozitivnu vrijednost”, rekao je za medije meteorolog Nebojša Kuštrinović.

Prema riječima Kuštrinovića, iako će zima biti toplija od višegodišnjeg prosjeka, možemo očekivati vazdušne mase polarnog porijekla te niske temperature.

Čitaj još:   POLICIJA U AKCIJI: „Palo“ 7 dilera, zaplenjeno 20 kg droge, pronađen kratež u Beogradu (foto i video)

“Po dugoročnim prognozama, koje su nezahvalne, predviđeno je da će opet krajem ovog mjeseca temperatura ići u vrijednosti koje govore o ledenim danima”, ističe Kuštrinović.

Meteorolog Nedim Sladić za “N1” je rekao da je pred nama najhladnije razdoblje ove godine, a na planinama se očekuju temperature i do -20.

“Vedrina neba, vjetar i svježina su tri faktora koja su ključna za intenzitet hladnoće u ovim danima”, pojasnio je Sladić.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će prevladavati oblačno, suho i hladno vrijeme mogućnost provejavanja snijega na sjeveru i istoku, a prema večeri razvedravanje.

Narednih dana očekuje se promjenjivo pretežno oblačno i hladno vrijeme uz moguće provejavanje snijega, odnosno slabije snježne padavine.

http://ibalkan.net

ENIGMA O LJUDIMA KOJI SU Imuni na koronu… (foto i video)

Pokušava se da se rasvetli enigmu o ljudima koji uprkos Read more