IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Paljevina na Baščaršiji, sustanari ništa čuli ni vidjeli, i ranije bilo problema oko parkinga… (foto)

Policija, zajedno sa vještakom protivpožarne zaštite obavlja uviđaj gdje su jutros planula dva automobila na kojim je pričinjena totalna materijalna šteta…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 18.01.2021… 12.26… Paljevina na Baščaršiji, sustanari ništa čuli ni vidjeli, i ranije bilo problema oko parkinga… (foto)

Sarajevska policija, zajedno sa vještakom protivpožarne zaštite obavlja uviđaj na Baščaršiji, gdje su jutros planula dva automobila na kojim je pričinjena totalna materijalna šteta...

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar na vozilima podmetnut, ali će konačnu riječ uzrocima izbijanja vatre dati vještak PPZ-a.

Požar je, prema zvaničnim informacijama iz MUP-a KS, planuo na parking prostoru na raskrsnici ulica Potok i Kasima ef. Dobrače, a ugasili su ga pripadnici PVB Centar.

Potpuno su uništeni “mercedes”, vlasništvo L. H. i “golf VII” vlasništvo A. R.

Oba vozila u vlasništvu su stanara obližnjih zgrada, od kojih je jedan vlasnik lokalne mesnice.

Čitaj još:   PAŽNJA: IZDATO OPASNO UPOZORENJE, Veliko nevrijeme stiže u region...

Kako su nam jutros ispričali stanari, ranije je bilo nekih problema zbog ova dva parking mjesta, te su u par navrata isparana vozila koja su tu bila parkirana.

Navodno, osoba koja stanuje u blizini tvrdi da parking pripada njoj, dok s druge strane Općina izdaje ta dva mjesta u zakup, a koji vlasnici oštećenih automobila uredno plaćaju.

Međutim, o eventualnoj povezanosti tih slučajeva je prerano govoriti, dok policija ne završi svoj dio posla.

Izvor: agencije