IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA GA PAMTE: Tramp je ovo napravio zadnji dan kao predsjednik SAD- a… (foto i video)

NA ODLASKU Američki predsjednik Donald Tramp pomilovao je bivšeg savjetnika Bijele kuće Stevea Bannona sve je to u sklopu vala pomilovanja posljednjeg dana na dužnosti…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 20.01.2021, 09.11… DA GA PAMTE: Tramp je ovo napravio zadnji dan kao predsjednik SAD- a… (foto i vide

Bannon je bio važan savjetnik Trampove predsjedničke kampanje 2016, a prošle godine je optužen da je prevario donatore online kampanje i to kao “Gradimo zid” koja je skupila 25 miliona dolara.

Tramp je suprotno savjetima iz Bijele kuće pomilovao Bannona s kojim je obnovio odnos dok je tražio podršku za svoje nedokazane tvrdnje o istoj izbornoj prevari.

Bannon tvrdi da nije kriv, a prema riječima bivšeg tužioca Daniela Alonsa, još može biti optužen pred sudom u New Yorku.

Američki predsjednik je u posljednjim satima mandata pomilovao i repere Lil Waynea i Kodaka Blacka koji su osuđeni prema saveznom zakonu zbog oružja, te bivšeg gradončelnika Detroita Kwamea Kilpatricka koji je služio 28-godišnju zatvorsku kaznu zbog korupcije.

Čitaj još:   ODVRATAN PLAN ZA MALO MANJU "VELIKU SRBIJU": "Kad Vučić dobije sjever Kosova, baciće se na rasturanje Bosne"

Lil Wayne u decembru priznao krivicu ilegalno posjedovanje napunjenog, zlatom optočenog pištolja te je bio suočen s desetogodišnjom zatvorskom kaznom.

Donald Tramp je naredio nekoliko sati prije odlaska s ove dužnosti skidanje oznake tajnosti s dokumenata koji se odnose na FBI-evu istragu njegovih kontakata s Rusijom tokom predsjedničke kampanje 2016.

Tramp koji je dugo tvrdio da su demokrati koristili istragu kako bi ga zbacili s vlasti rekao u memorandumu da su prihvaćene redakcije koje je zatražio FBI kako bi se omogućilo javno objavljivanje dokumenata.

Izvor: agencije HINA.hr

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more