IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: ERNADOV OTAC NEMOĆAN PRED (NE)PRAVDOM- Za ubistvo u saobraćaju dobija se GODINA DANA!

Od tragične smrti Ernada Bakana, devetnaestogodišnjaka iz Novog Pazara, prošlo je skoro dvije godine, a krivac još uvjek nije izveden pred lice pravde.

Ernad je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu, a njegov živoz je okončan na zemunskoj raskrsnici u Ulici cara Dušana i to na pješačkom prelazu. Ovog momka je 4. marta prošle godine udario, tada takođe devetnaestogodšnji, Beograđanin Ivan M, a od zadobijenih povreda, Ernad je preminuo poslije dva dana.

Kako je njegov otac, Mirsad Bakan, objasnio za Glas javnosti, prvo suđenje trebalo je biti održano 01.12.2020.

-Dečko koji je udario i ubio mog sina saslušan je tek 16. Aprila 2020, skoro mjesec i po dana nakon tragedije. To se odugovlačilo, a sada je tako i sa suđenjem koje nije održano u zakazanom terminu- kaže nam Mirsad i dodaje:

„Mene niko nije obavjestio da je to suđenje odloženo nego je moj advokat sasvim slučajno od svoje poznanice saznao da je sudija, koji je bio nadležen za naš slučaj, bolestan i da suđenja neće biti tada.“

Novo suđenje zakazano je za 25. januar tekuće godine, a Mirsad ni o tome nije bio obavješten, već samo njegov advokat.

Sporne stavke ovog slučaja

Mirsad smatrada da država Srbija i policija nisu uradile ono što je u njihovoj nadležnosti jer, kako je rekao za naš portal, „nije saslušan svjedok koji bi trebao da bude saslušan, a uviđaj je obavljen nesavjesno“.

-Kada je Ernad stradao sa njim je bila njegova drugarica, koja je pritrčala njemu u pomoć, a koja nije videla cio događaj. Kao svjedok je pozvan pješak koji je samo perifernim vidom mogao da vidi šta se dogodilo, umjesto da je pozvan vozač vojnog vozila koji je stajao i mogao da vidi šta je TAČNO desilo- rekao je Mirsad.

Čitaj još:   AUSTRİJA-Srpkinja završila u zatvoru: UKRALA 40.000 eura od porodice za koju je radila

On nam je objasnio da niko zapravo nije siguran da li se vozač vratio na lice mjesta ili je produžio, dok u policijskom zapisniku piše da se vratio, a inspektor koji je vršio uviđaj je rekao da na toj deonici „nema adekvatno postavljenih znakova“.

-Činjenice su da je vozač znatno prekoračio dozvoljenu brzinu, kao i da je vozio neregistrovan auto, dok mu test na drogu nije ni rađen- tvrdi Ernadov otac.

Vještaci su Mirsadu objasnili da je osumnjičeni Ivan M. Vozio brzinom od 61 km/h, dok ogorčeni otac tvrdi da je tako nešto nemoguće, kao i da se na snimku jasno vidi da je brzina bila znatno veća.

-Minimalna brzina potrebna da neko prebaci žrtvu preko krova automobila je 80 km/h, a postoji snimak sa nadzornih kamera koji dokazuje da je vozač uspio dečka od 190 cm i 90 kila da prebaci preko krova- objašnjava Mirsad za Glas javnosti.

Ernadov otac objašnjava da nepravda mnogo boli, kao i neljusko ponašanje porodice osumnjičenog, ali najviše sistem koji ima naša zemlja u kojem se ništa ne mijenja.

-Praksa našeg sudstva je da ljudi koji izazovu saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom dobijaju oko godinu dana zatvora, a neki ni toliko. Ovo jesu spekulisanja, ali rijetko koji slučaj odstupa od ovoga. Što se država tako ponaša?- pita se Mirsad i razočarano dodaje:

Čitaj još:   TRIJUMF SPORTA I REKREACIJE...

„Ne znam što se ovoliko likvidacije događa kod nas kad možeš da sačekaš nekog kolima i da odležiš samo godinu dana.“

Kako nam je objasnio, nije nikada htio da ide preko Turske ambasade, jer nije želeo da slučaj ikada bude povezan za tim da je u pitanju nešto po nacionalnoj osnovi.

-Ja sam samo običan čovjek, ne mogu da vratim svog sina, ali uspjeh je ako uspijemo da spasimo bar jedan život- zaključio je on za naš portal.

izvor: Glas javnosti

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more