IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽENA KOJA HRABRO PRKOSI VUČIĆU: Dijana Hrkalović odbila POLIGRAF… (foto i video)

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, odbila danas poligrafsko ispitivanje u vezi sa aferom sa navodnim nezakonitim prisluškivanjem predsjednika Srbije i još nekoliko visokih funkcionera…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 22.01.2021, 00.08… ŽENA KOJA HRABRO PRKOSI VUČIĆU: Dijana Hrkalović odbila POLIGRAF… (foto i video)

Dijana Hrkalović, je prvobitno prihvatila da ide na detektor laži, pišu mediji, ali se u posljednjem trenutku, bukvalno kad je trebalo da je priključe na poligraf, predomislila.

Pored afere „prisluškivanje“, Hrkalovićeva je trebalo da bude ispitana i o navodnim kontaktima sa osobama iz kriminogene sredine.

Nekadašnja državna sekretarka MUP je jedna od 50 osoba, ali najviše rangirana, koje posebna radna grupa MUP ispitala u fazi predistrage u vezi s nezakonitim prisluškivanjem predsednika zemlje. Prema istim riječima sagovornika Kurira, ovakav razvoj situacije je i a i više nego interesantan – da osoba odbija da dokaže svoju nevinost.

Dan ranije radna grupa MUP, formirana na zahtjev Tužilaštva za iati taj organizovani kriminal, obavila je razgovor sa oko 50 ljudi – uključujući i Hrkalovićevu i Dejana Milenkovića Bagzija, nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode UKP – za koje se sumnja da su povezani sa slučajem navodnog prisluškivanja predsednika zemlje.

Dokazi koje je prikupila radna grupa MUP proslijeđeni su Tužilaštvu za organizovani kriminal, iz koga su juče poručili da su oni predistražni postupak u vezi sa ovim slučajem pokrenuli još 15. decembra (naložili policiji da prikupi potrebna obavještenja).

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7. februar 2024. godine

– Ovaj zahtjev je dopunjen dana 14. januara ove godine – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Miroslav Bjegović, profesor bezbjednosnih nauka, kaže u razgovoru za Kurir da je Hrkalovićkin postupak i više nego čudan.

– Veoma je bezbednosno interesantna izjava bivše državne sekretarke MUP, koja je bez tadašnjih relevantnih razloga, bar za javnost, smenjena urgentno sa te pozicije, da odbija poligrafsko ispitivanje umesto da tim postupkom upravo dokaže svoju nevinost i odanost instituciji i državi koja ju je imenovala – kaže Bjegović i dodaje:

– Afera s prisluškivanjem predsednika Vučića još nije dobila svoj epilog jer celokupna javnost želi saznati ko su nalogodavci ovakve nezakonite, ali veoma opasne bezbednosne radnje po samog predsednika i po Republiku Srbiju.

Smatram da moramo saznati koja je to strana zemlja pokušala da eliminiše Vučića i zarad kojih interesa i ciljeva i ko im je produžena ruka u našim bezbednosnim strukturama, gde pojedinci očito rade na izdaji svoje države i naroda.

Vučić u ovom slučaju mora istrajati do kraja kao predsednik Srbije, vrhovni komandant i predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, bez obzira na to o kojim se pojedincima radi jer je u pitanju Srbija i njena, to jest naša zajednička budućnost.

Čitaj još:   MOSKVA: Rusija od 1. VIII obnavlja vazdušni saobraćaj sa Turskom i sa... (foto)

Podsjetimo,  Vučić je otkrio da je nezakonito prisluškivan oko godinu i po dana i da ima dokaze za ove tvrdnje – sopstvene snimljene razgovore.

Izvor agencije  

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more