IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: DPS državu voli više od vlasti, nastavljamo da se borimo za… (foto i video)

Uz intoniranje crnogorske himne, deveti kongres DPS na kome će se birati rukovodstvo, usvojiti statut i program partije počeo je danas u Podgorici…

PODGORICA:Crna Gora,vijesti, nedelja, 24.01.2021, 12.27… MILO Đukanović: DPS državu voli više od vlasti, nastavljamo da se borimo za… (foto i video)

Predsjednik partije Milo Đukanović istakao je da DPS nastavlja još srčanije i posvećenije da se bori za superiorne vrijednosti – građansku Crnu Goru, multikulturalnu demokratiju i evropsku budućnost društva.

Upravo te vrijednosti, kako je naveo, traže vrijeme i političku snagu koja će da ih promoviše.

“Tu snagu ima DPS. Mi smo ta snaga Crne Gore”, poručuje Đukanović.

Poslije 30 godina parlamentarne demokratije trebalo je da DPS ode u opoziciju da bi Crna Gora, kaže Đukanović, doživjela da partija KAO i koalicija, koja je ostala u manjini, prizna rezultat izbora i pokaže da više voli državu od svoje vlasti u njoj.

“Na sve ovo smo vrlo ponosi”, poručio je Đukanović. Osvrnuo se i na iste i avgustovske parlamentarne izbore.

“Izborni rezultat je bio ispod očekivanja i iznenađenje za veći dio javnosti. Uprkos svemu DPS nije učinila nijedan korak koji bi prijetio da Crnu Goru gurne u nestabilnost”, ističe Đukanović.

Nisu se, dodaje, ostvarila skeptična i ponekad zlokobna očekivanja domaćih i stranih analitičara, nemalog broja medijskih krugova i nedobronamjernih kritičara DPS-a i Crne Gore.

Čitaj još:   POPLAVLJENI MNOGI LOKALI HAOS U CENTRU GRADA, Poslije jake kiše izlila se kanalizacija, vlasnici lokala na velikim mukama (foto i video)

“Nije bilo ni opstrukcije i odugovlačenja u prenosu vlasti. Nema ni bojkota institucija svojstvenog donedavnoj opoziciji”, poručio je Đukanović.

Srpska istoričarka Latinka Perović podsjetila je da je DPS stranka koja je ušla u obnovu suverenizma sa orjentacijom da očuva antifašistički, multinacionalni, multikonfesionalni karakter Crne Gore.

“DPS je na ispitu da pokaže odliku jednog demokratskog društva, pokaže da je vlast smjenjiva”, navela je ona.

Podrška DPS-u stigla je i od premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva, koji je kazao da je ta stranka donosila važne državničke odluke za svoju zemlju i građane.

“Znam da DPS ima snagu, znanje i kapacitet da povrati povjerenje građana”, poručio je Zaev.

Podsjećamo, Predsjedništva Demokratske partije socijalista je juče jednoglasno predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Đukanović, a da kandidati za potpredsjednik: Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

Od ukupno predloženih osam biće izabrana četiri potpredsjednika.

Za dvije godine svi predsjednici Opštinskih odbora kao i predsjednik Partije biraće se neposrednim glasanjem od strane partijskog članstva.

Čitaj još:   ĐUKANOVIĆ UPOZORAVA VUČIĆA, KAO ŠTO JE DAVNO MILOŠEVIĆA...

Milo Đukanović je ranije najavio da će u Glavnom odboru Demokratske partije socijalista biti nešto više od 60 odsto novih ljudi.

Izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more