IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UGROŽENI TEMELJI: Dritan ”relaksirao” bezbjednost, a izdajnici, BIA i FSB lešinare po državi… (foto)

Crna Gora proteklih mjeseci prolazi kroz golgotu i na beskrupuloznom je udaru bezbjednosno- obavještajnih propagandnih lešinara koji sanjaju da jednu suverenu državu integrišu u suludo-pogubni projekat takozvanog ”srpskog sveta” nad kojim će stajati imperijalistička čizma majke Rusije.

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, srijeda, 27.01.2021…11.59… UGROŽENI TEMELJI: Dritan ”relaksirao” bezbjednost, a izdajnici, BIA i FSB lešinare po državi… (foto)

Prenosimo u potpunosti tekst koji potpisuje Uredništvo portala Aktuelno

Udari obavještajno-bezbjednosnih struktura bliskih srbijanskom političkom vrhu i Bezbjednosno informativnoj agenciji (BIA) u saradnji sa takozvanim ”obavještajnim podzemljem” bliskim ruskoj Federalnoj službi bezbjednosti (FSB) vidljivi su na svakom koraku. Subverzivno propagandno i terensko djelovanje tajnih službi na podrivanju temelja crnogorske državnosti najočiglednije se ovih dana vidi u Nikšiću gdje će se sredinom marta održati veoma bitni lokalni izbori.

Treba takođe konstatovati da izdajničko teokratska vlast postavljena od subverzivne parapolitičke organizacije Svetosavske crkve, već mjesecima radi na uništenju bezbjednosnog aparata države, uklanjajući patriotske kadrove i dovodeći ruske i velikosrspke agenate na odgovorene pozicije u bezbjednosnom sektoru.

Potpredsjednik vlade zadužen za bezbjednosni sektor Dritan Abazović, umišljeni, kompromitovani priučeni politički diletant, ”relaksirano” poručuje da “Crnu Goru neće odnijeti niko” i da su glasine o njenoj ugroženosti samo “fantazije stare vlasti kojim žele da prikriju korupciju”. Ovakva konstatacija ”relaksiranog” neznavenog političkog diletanta koji ne vidi očigledne subverzivne radnje je ili produkt potpunog neznanja i gluposti ili korumpiranosti i ucjene od stranih kriminalno-izdajničkih krugova bliskih novoj vlasti, ali i staroj vlasti.

Otvoreni pokušaji urušavanja crnogorske suverenosti ne pogađaju čak ni ”relaksiranog” čelnika SDT-a Milivoja Katnića koji kao durmitorski međed koji je sišao u čevsku pećinu, u dubokom zimskom snu ne konstatuje pa ni otvoreni rad stranih agitatora na uništenju temelja državnosti.

Najnesposobniji kadar postavljen za premiejra da se ne bi mješao u uništenje države od strane inostranih i domaćih subverzivnih bezbjednosnih centara

S obzirom da su prvi pendrek Crne Gore i kompromitovani isljednik na čelu SDT-a potpuno relaksirali građane uvjerivši ih da je najveća opasnost po Crnu Goru ”korumpiranost bivše vlasti”, ostaje nam da javnosti prezentujemo sliku subverzivnih aktivnosti, koje su očigledne svima koji žele da ih vide. Ne vide ih ili ne žele da ih vide samo izdajnička vlast i njihovi nalogodavci iz kriminalnog, parareligijskog i obavještajno-propagandnog sektora.

Obavještajno-propagandni desant na Nikšić

Loklani izbori u Nikšiću zakazani su za 14. mart, a ulicama grada pod tom Trebjesom već sedmicama kruže sumnjiva lica”Hamerima” sa zatamnjenim staklima bliski okupatorskoj Svetosavskoj crkvi, visokom funkcioneru a i te organizacije Joanikiju Mićoviću, kontroverznom biznismenu imena Daki Davidoviću, strukturama aktuelne izdajničke vlasti ali kao i svim njihovim nalogodavcima iz Beograda i pomagačima iz Banja Luke.

Joanikije i Daka Davidović za ”srpski svet” u Nikšiću

Patriotska organizacija Crnogorski obraz čak je pobrojala predvodnike agenata agitatora bliskih srbijanskoj BIA-i u ruskom FSB-u koji uz gotovo neograničenu finansijsku podršku imaju samo jedan zadatak – da pobjedom velikosrspkih snaga u Nikšiću približe Crnu Goru ”srpskom svetu” i majčici Rusiji.

U Nikšiću se ovih dana po nalogu stranih službi pod patronatom političkog vrha susjednih država našli Milan Nikolić – Generalni sekretar AMSS,  Vlada Mandić odbornik srbijanske SNS stranke u Beogradu i sin ˝čuvenog˝ Momčila Mandića bivšeg funkcionera RS-a , Predrag Rajić poslanik SNS-a iz Novog Sada i glavni zagovarač SRPSKOG SVETA.

U Nikšić je čak ”šljegao” Igor Dodik iz Laktaša lično, sin Milorada Dodika jednog od velikosrpske agenture u Crnoj Gori, dok je na terenu i osvjedočeni izdajnik, manipulant i niži saradnik srpskih i ruskih službi Vladislav Dajković.

Predrag Rajić i aktivistkinja liste ”Za budućnost Nikšića” Kristina Anđelić

Pod patronatom ove grupe koja je prema nezvaničnim podacima već dobila 1,5 miliona eura za prljavu kampanju posrblajvanja Nikšića, već neko vrijeme se odvode ljudi pod manastir Ostrog kako bi potpisali podršku za prosrpske partije i kako bi im se u određenim slučajevima zadali konkretni nalozi za subverzivno djelovanje.

Portal Aktuelno već je pisao o situaciji u Nikšiću, a patriotska organizacija Crnogorski obraz je zbog svog rada na raskrinkavanju subverzivnih aktivnosti dobila krivičnu prijavu kao vid brutalnog pritiska i pokušaj zastrašivanja!

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik: Kako ugurati Crnu Goru u ”srpski svet”

Zadrigli ratnohuškač i šizofreno spinovanje

Subverzivno izdajničke akcije u Nikšiću ali i na čitavoj teritoriji Crne Gore odvijaju uz otvorenu finansijsku podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih saradnika, pomoć prekaljenog nacionaliste i klerofašiste iz Republike Srpske – Milorada Dodika i njegovih ljudi.

S obzirom da je paranoični Vučić shvatio da su njegove obavještajno-propagande akcije na destabilizaciji Crne Gore provaljene, uradio je ono što najbolje radi – krenuo je da se brani lažima i spin-propagandom. Za ovu pirliku iz naftalina je izvukao zadriglog, istrošenog, ali osvjedočenog ratnohuškaša Vojislava Šešelja, koji, kako saznajemo, Vučiću sad koristi samo za najprljaviju propagandu kojom čak ni tabloidi u službi BIA-e ne žele da se bave.

Tako je Šešelj gostujući prekjuče u Jutarnjem programu TV Pink, iznio je i šizofrenu bljuvotinu da predsjednik Crne Gore Milo Đukanovića planira ubistvo Aleksandra Vučića. Providana spin-tehnika osvjedočenog ratnohuškaškog šizofrenika kojom je želio da skrene pažnju sa direktne ofanzive koju srpske službe sprovode u Crnoj Gori.

Čitaj još:   Članovima Beogradskog sindikata zabranjen ulazak u Crnu Goru... (foto)

FSB se infiltrirala u sistem odbrane?

Osim otvorenog rada agenata na terenu, agenti ruske službe, po svemu sudeći infiltrirali u srce sistema odbrane. Major Ivica Simonović postavljen je za generalnog inspektora obavještajno bezbjednosne službe Ministarstva odbrane, a riječ o osobi koja je školovana u Rusiji i proruski orjentisana!

To je još jedno u nizu skandaloznih imenovanja u MO, nakon što se juče saznalo da je Aleksandar Šaranović novi vršilac dužnosti direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane. Osim Simonovića koji će biti generalni inspektor obavještajac, desna ruka Šaranovića je i Radule Čović, protiv koga je vođen postupak zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj u Vojsci Crne Gore dok je bio u štabu NATO-a.

Bivšem ministru Milanu Roćenu nije bilo teško da i u druge resore šalje svetosavski kadar

Kako saznaje portal Aktuelno, Simonović je jedan od mnoštva svetosavskih kadrova koje je u bivšoj vlasti protežirao ”vječiti šef diplomatije” Milan Roćen.

Simonović, kako saznajemo, direktno od Roćena podmetnut u Ministarstvo odbrane.

Na posljednja imenovanja u MO reagovali su mnogi političi funkcioneri i poručili su između ostalog da ”da će crnogorska vojna služba bezbjednosti biti partner ozloglašenom ruskom FSB”, dok je lider PzP-a Nebojša Medojević izjavio da jedva čeka reakciju ambasadorke SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke na imenovanje Aleksandra Šaranovića, aludirajući na njene bliske veze sa svetosavskim krugovima i žmurenje na subverzivno djelovanje srpskih i ruskih službi u Crnoj Gori.

Rajnke na konsultacijam sa jednim od glavnih izvora informacija o stanju u Crnoj Gori: Šta će reći u Pentagonu na ”briljantnoj” diplomatskoj aktivnosti Trampove domaćice koja je ”relaksirano” gledala uplitanje ruskog faktora u državi članici NATO-a?

Čišćenje ANB-a od patriota

Osim u Ministarstvu odbrane svesrdan rad na subverziji bezbjednosnog sistema odrađen je i u Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Nakon sastanka prvog pendreka Crne Gore, koordinatora bezbjednosnog sektora u pokušaju Abazovića sa svetosavskim sabratom načelnikom ANB-a Dejanom Vukšićem, umišljeni Ulcinjski Apolon je svečano obećao da “kreće temeljna reforma Agencije za nacionalnu bezbjednost”.

Daka Davidović i Vukšić: Sve za svetosavlje

Obećano- učinjeno….

Nelegalni i nelegitimni, ali izabrani vršilac dužnosti direktora ANB-a Vukšić je za samo 14 dana od imenovanja, smijenio je šest načelnika u toj bezbjednosnoj instituciji. Čovjek, koji po Zakonu o ANB-u, ne bi smio  da se nađe na toj poziciji, jer je bio nosilac liste koalicije ”Za budućnost Kotora” i  predsjednik SO Kotor,  na brzinu je smjenio zakonito izabrane ljude i to po nalogu istih svetosavsko-obavještajnih krugova koji su doveli izdajnike na vlast u Crnoj Gori.

Treba takođe podsjetiti da Vukšić ima debele veze sa predsjednikom opštine Budva Markom Batom Cerevićem, koji važi za gospodara SAO Budva, teritorije koja se nakon posljednjih izbora naziva ”srpsko more” i koja služi kao bastion anticrnogroskog djelovanja. Vukšić je do stupanja na funkciju v.d. direktora ANB-a, po sopstvenom priznanju, bio dugogodišnji zastupnik porodice Carević prvenstveno, po pitanju plaže Ploče koju su Carevići već godinama uzurpirali.

Marko Bato Carević i protjerani ambasador Vladimir Božović: Iako nepismen Carević veoma važan šraf u projektu ”srpskog sveta” u Crnoj Gori

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević označio je Vukšića ka portparola koncerna Vijesti, jer je v.d. šefa ANB-a prvi čovjek koji sa te funkcije daje intervju za medije, u konkretnom slučaju za tabloid Vijesti.

”Medijski gang” uvijek đe je zlo

Priča o subverzivnom djelovanju na uništenju države Crne Gore ne može da prođe a da se ne pomene parapolitički, plaćenički medijski koncern Daily pres u čijem su vlasništvu TV, portal i tabloid Vijesti i propali nedjeljnik Monitor. Ove perjanice antidržavne propagande na čelu sa bosovima Miodragom Miškom Perovićem i Željkom Ivanovićem, važe za jedne od glavnih nalogodavaca, promotera i propagandista nove vlasti tijesno povezanim sa Svetosavskom crkvom i srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Željko Ivanović sa Vučićem u prostorijama Vijesti: Pirma naloge?

Istraživački novainar i publicista Šeki Radončić nedavno je u intervjuu za RTCG naveo “kad god je kakvo zlo bilo za Crnu Goru tu su bile umiješane Vijesti”. Podsjetio je da je ovaj medijski koncern koga u svojim dokumentarnim knjigama naziva ”medijska mafija” ili ”medijski gang” primao ruske pare – 800.000 eura su dobili 2016. i prema riječima lidera DNP-a Milana Kneževića za ove izbore su dobili 500.000 eura od nosioca velikosrpske i proruske politike u Crnoj Gori iz Demokratskog fronta.

Čitaj još:   ESAD RASTODER: URA podržava PREMIJERA koji NE ZNA da hoda, a ne da VODI DRŽAVU...

O bliskosti ”medijskog ganga” sa subverzivnim strukturama iz susjedne države govori i to što su Vijesti, odnosno njihov direktor, Željko Ivanović – poznat pod nadimkom ”govedo” nedavno ugostili predsjendika Srbije Aleksandra Vučića. Ivanović je takođe uslikan kako sjedi u jednom ugostiteljskom objektu u Beogradu sa liderom srpske opozicije Draganom Đilasom. Kako su kazali naši izvori, Ivanović u svom stilu igra duplu igru, jer želi da se obezbjedi i dobro finansijski pozicionira koja god struja iz Srbije preuzela kontrolu nad Crnom Gorom, u slučaju ostvarenja projekta ”srspkog sveta”.

Malo i sa Đilasom, za svaki slučaj

Osim toga članovi uže familije čelnika ”medijskog ganga” Miodraga Miška Perovića – poznatog pod nadimkom Don Mikeli, umješani su u ilegalne aktivnosti. Portal Aktuelno je već pisao da prema evidenciji e-katastra Uprave za nekretnine, rođeni brat Don Mikelija Milo Perović dijeli po pola vlasništvo sa Aleksandrom Gazivodom nad stambeno-poslovnom zgradom na parceli od 150 metara kvadratnih. Podaci o teretima i ograničenjima jasno ukazuju da ni poslovni ni stambeni prostor nemaju građevinsku dozvolu, što bi značilo da su nelegalno sagrađeni, a uz to su uzurpirali dio zemljišta koji je u državnom vlasnitvu.

Miodrag Miško Perović i Gojko Perović izdaju naloge Dritanu Abazoviću

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević u pritvoru je od 30 dana zbog sličnog djela i to po prijavi suvasnika nelegalnog objekat gore pomenutog Gazivode koji je bezbjednosno interesantna osoba osuđena za kidnapovanje.

Čevski međed u zimskom snug

Sve ovo, kao i mnoštvo sitnijih slučajeva subverzije države kao što su internet teroristi, botovi, propagandisti na društvenim mrežama, propagandne ispostave BIA-e u Crnoj Gori kao što su portal IN4S, obavještajni agenati u mantijama – očigledno ne zanimaju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića ni specijalni policijski tim.

Iako portal Aktuelno mjesecima kroz desetine tekstova ukazuje na ilegalne i subverzivne radnje, SDT to jednostavno ignoriše, a istrošeni isljednik Katnić gleda kako će sebi i svojim nalogodavcima iz sive zone obezbijediti što bolju poziciju u strukturama nove izdajničke vlasti.

Glavni specijalni tužilac Milivoje: “Ovo je iscjeliteljski čin za naš narod”, “I zbog toga su neki zagazili dje nijesu trebali”

Portal Aktuelno je, makar za sad, dobro prošao, jer postoje indicije, čak i indirektne prijetnje internet teorirista da će osnivači i uredništvo naše medijske kuće biti uhapšeni zbog razotkrivanja istine o subverzivnim antidržavnim radnjama.

NVO Crnogorski obraz poziva je direktno SDT i samoproklamovanog Lovćenskog Tajnovidca Milivoja Katnića da reaguje na podnešene prijave Policiji u Nikšiću i Podgorici, vezano za aktivnosti agenata drugih zemelja u tom gradu. Portal Aktuleno uporno napominje da SDT treba da djeluje u slučaju koruptivnih i antidržavnih radnji, kao što su navodni mito od 21 milion eura, razglednica iz Makednonije, uzurpacija zemljišta… ali uzalud.

Durmitorski međed koji je šljegao u Čevo a sad zasjeo u SDT i od Tužilaštva napravio privatnu pećinu za obračun sa neistomišljenicima, spava dubokim zmiskim snom i sanja neki novi Cavtat, Dubrovnik, srpski svet i možda trijumfalini doček srpskog cara koji će svečano umarširati u ”oslobođenu srpsku spartu”, južnu provinciju velike Srbije – Crnu Goru. Da li će do toga doći ostaje da se vidi u narednim mjesecima presudnim za odbranu Crne Gore i njene suverenosti.

Uredništvo portala Aktuelno

izvor Aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more