IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik OO SDP Nikšić: Predložemo da samostalno izađemo na izbore u Nikšiću… (foto)

Predsjednik OO SDP Nikšić Željko Nikolić u izjavi za medije je saopštio da će predložiti da ova partija samostalno izađe na lokalne izbore u Nikšiću, koji će se održati 14. marta 2021. godine…

NIKŠIĆ: Crna Gora, vijesti, srijeda, 03.02… 00.49… Predsjednik OO SDP Nikšić: Predložemo da samostalno izađemo na izbore u Nikšiću… (foto)

Iako se sve češće govori o tome da je moguće da će opozicione partije sa državnog nivoa, na lokalnim izborima u Nikšiću nastupiti zajedno u široj koaliciji, postoji i vjerovatnoća da će Socijaldemokratska partija u ovom gradu na lokalne izbore izaći samostalno. Ukoliko SDP donese takvu odluku, nosilac njihove liste najvjerovatnije bio predsjednik OO SDP Nikšić Željko Nikolić.

“Duboko vjerujemo da je jednoj lošoj lokalnoj vlasti u Nikšiću, čijim rezultatima i praksom su građani nezadovolni potrebna alternativa. Isto tako vjerujemo da alternativa ne mogu biti eksponenetni centara moći  iz druge države, klerikalnih ili medijskih… već su i Nikšiću i Crnoj Gori neophodni autentični predstavnici građanske Crne Gore.

Uvjereni da niti jedan od subjekata koji su najavili učešće na izborima ne predstavlja očekivanja tog dijela biračkog tijela, predložiću Opštinskom odboru SDP da donese odluku da samostalno izađemo na lokalne izbore i odbranimo crvenu vertikalu jakog građanskog Nikšića i Crne Gore”, izjavio je za Standard predsjednik OO SDP Nikšić Željko Nikolić.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. april 2019. godine

Lokalni izbori u Nikšiću biće održani 14. marta 2021. godine. Neke od lista već su predate, a o opozicionim partijama na nivou države i dalje se spekuliše.

U tom gradu na vlasti je DPS i SD nakon proteklih izbora koje je opozicija bojkotovala. Izbori u Nikšiću će biti prva provjera odnosa snaga nakon avgustovskih izbora i promjene vlasti na državnom nivou.

Nije poznato za sada ko će biti nosilac liste Demokratske partije socijalista, niti Socijaldemokrata, na koji način će nastupiti na ovim lokalnim izborima. Uprkos pojedinim najavama da će se za nikšićke izbore formirati koalicija, može se desiti da se SDP odluči na samostalan nastup, kako je i najavio predsjednik nikšićkog odbora Željko Nikolić.

Podsjetimo, Socijaldemokratska partija 30. januara je održala Deseti Kongres pod sloganom“Odbranimo građansku Crnu Goru”. Na istom zadnjem Kogresu su delegati za predsjednika SDP izabrali mr Raška Konjevića, a za zamjenika predsjednika Borislava Banovića.

SDP u proglasu upozorava da je na sceni vladajuća politika čiji je ključni cilj da se kroz nekoliko faza uruši državotvorna politika, multietnički sklad i ustavni koncept građanske Crne Gore, suštinski obesmisli njena državnost i otvori put da se o Crnoj Gori ponovo odlučuje van nje i suprotno njenim nacionalnim interesima…

Čitaj još:   Vic dana Kupila, papagaja na sniženju...

Izvor Standard.co.me

Dnevni horoskop za 3. mart 2021. godine

Ovan odlučan, Bik opušten, Blizanci zadovoljni, Rak lijenj, Lav svjestan Read more