IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆKA VRTEŠKA: DRITAN I DAKA već imaju dil- zajedno protiv… (foto)

Lokalni izbori u Nikšiću, koji će se održati 14. marta, odavno su prevazišli značaj lokalnog, već se njihova sudbina i ishod doživljavaju kao nastavak avgustovske borbe za prevagu jedne od dvije Crne Gore...

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03.02.2021… 23.56… NIKŠIĆKA VRTEŠKA: DRITAN I DAKA već imaju dil- zajedno protiv… (foto)

Beograd je, takođe, od samo početka na terenu. Članovi Vučićeve Srpske napredne stranke, potpomognuti sumnjivim likovima iz susjedne države, obilaze teren, zvanično angažovani od strane partije Andrije Mandića.

Jedna dilema je, za sada riješena. Daka Davidović i njegov Narodni pokret ide sam na izbore, uprkos svim akcijama Beograda. Prije toga svoje učešće je najavila i grupacija “Ne damo Nikšić” koja se povezuje sa premijerom Zdravkom Krivokapićem. To znači da će prosrpski blok na izbore u više kolona.

Za sada je nepoznanica snaga Davidovićevog pokreta, ali s obzirom na to da je nikšićki biznismen spreman da izdvoji pozamašnu sumu novca, te da za ostvarenje svojih ciljeva uključi i snage izvan CG, za očekivati je da bude iznad cenzusa. Poznavaoci prilika zato smatraju da je vrlo bitan postizborni odnos koalicija i partija i mogućnost, izraubovanog pojma, kohabitacije.

Čitaj još:   PODGORICA: MILE Dodik dolazi kod RAJA Mandića, grupa građana najavila protest... (foto)

Prema informacijama Standarda nikšićki biznismen je već ostvario kontakt sa liderom URE Dritanom Abazovićem o zajedničkom formiranju vlasti u Nikšiću, ako stranke koje čine aktuelnu parlamentarnu većinu na nivou CG budu imale većinu u Nikšiću.

Procjene su da Demokrate i Demokratski front ne mogu imati većinu u Nikšiću i neće moći formirati vlast bez bar još jednog koalicionog partnera.

Suština saradnje Davidovića i Abazovića, kaže izvor Standarda, leži u tome što će te dvije grupacije uslovljavati DF, Demokrate i eventualno grupaciju Ne damo Nikšić, da se vlast mora formirati od svih anti DPS snaga.

Ako im za formiranje vlasti bude nedostajala URA, URA će usloviti da Daka Davidović takođe mora u vlast. Ako Davidović dobije poziv za formiranje vlasti od Fronta i Demokrata, usloviće ulazak u vlast sa tim da i URA bude u vlasti.

Time bi se, ocjenjuju sagovornici Standarda, spriječila rekonstrukcija Vlade i na neki nacin umanjio Vučićev uticaj u Crnoj Gori.

U političkom dilu GP URA– Narodni pokret dogovoreno je, takođe, da se podrži Davidović za gradonačelnika Nikšića, ukoliko na izborima bude jači od URE i liste ”Ne damo Nikšić”. (J.M.)

Čitaj još:   ANTIFAŠISTI Crne Gore: Što će nam apostoli prirediti za 13. jul? (foto i video)

Izvor Stabdard.co.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more