IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIGLE NOVE MJERE VLADE U BORBI PROTIV KORONE: Popovi SPC kade i nude pričešće u Kliničkom centru?

Javilo se više čitalaca koji su kazali da su u KCCG počeli da ordiniraju i to i popovi Svetosavske crkve koji kruže hodnicima kade i bolesnicima nude pričešće!!!

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 04.02.2021… 20.06…STIGLE NOVE MJERE VLADE U BORBI PROTIV KORONE: Popovi SPC kade i nude pričešće u Kliničkom centru

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i njeni saradnici pokazali su da su nesposobni da obezbijede vakcine protiv covida19 za građane Crne Gore.

Dok se situacija sa epidemijom pogoršava iz dana u dan, u Kliničkom centru Crne Gore uvode se nove prakse u skladu sa teokratsko klerikalnom ideologijom nove vlade.

Portalu Aktuelno javilo se više čitalaca koji su kazali da su u KCCG počeli da ordiniraju popovi Svetosavske crkve koji kruže hodnicima kade i bolesnicima nude pričešće!

U prilog ovoj tvrdnji ide i objava jedne ženske osobe na Fejsbuku koja je sa korisnicima podijelila svoje iskustvo:

“UŽAS U KBC!! POPOVI ORDINIRAJU PO ODJELJENJIMA dok rodbina ne smije.. Svekrva moje prijateljice operisana u KBC drugi put, u ne dobrom stanju- šokirana zove porodicu – da je juče ujutru kad se probudila iznad nje se pojavio ogroman čovjek sav u crnom. Prepadnuta upitala je – KO STE VI? Odgovorio je otac Vasilije iz Ostroga i došao sam da vas pričestim. Gospođa je odbila u šoku, da bi joj na odlasku stavio znak krsta na čelo”, navodi se na Fejsbuk profilu jedne korisnice čije ime nijesmo htjeli da objavljujemo zbog zaštite privatnosti.

Čitaj još:   ANKARA: Od COVID- 19 izliječeno 3.446 oboljelih osoba širom Turske... (foto)

Više čitalaca portala Aktuelno sugerisalo nam je da ispitamo da li iza ove akcije stoji protojerej stavrofor Velibor Džomić, koji je poznati zagovornik ljekovitosti litija i tamjana protiv korone.

Doskorašnji Amfilohijev stručnjak za epidemiologiju Velibor Džomić je još na početku pandemije kazao da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.

Ostaje nejasno da li je apostolka Borovinić u nedostatku vakcina konačno odlučila da angažuje popove da koronu liječe litijama i pričešćem?

Ovo nije prvi put da po KCCG ordiniraju popovi SPC. Dok je sadašnja ministrka zdravlja Borovinić Bojović vodila računa o pokojnom lideru SPC Amfilohiju Radoviću, njegove kolege u mantijama često su dolazile da ga posjete i pričeste. Nakon njegove smrti svjedočili smo defileu popova SPC u po Kliničkom centru uprkos strogim mjerama koje su tada važile.

Čitaj još:   AKCIJA "HIRURG": U Sarajevu uhapšen, još jedan ljekar i medicinska sestra...

izvor aktuelno.me

EU UVODI COVID “zeleni pasoš”: Za vakcinisane i oporavljene od korone… (foto i video)

Na vanrednom samitu EU-a, održanom putem videokonferencije, u fokusu je Read more

SRETNO: Zijah Sokolović izašao sa klinike, osvanule fotke, ZIKE dobro raspoložen… (foto)

Nakon što je uspješno obavljena ljekarska intervencija, reditelj, glumac i Read more