IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: ČETNIK MILUTIN IZ NIKŠICA HVALI SE DA JE IZ BOSNE DONIO” PUNU TORBU BOŠNJAČKIH UŠIJU”

Inače postoje provjerene informacije da su četnici iz Nikšića početkom agresije pobili veću grupu Bošnjaka na području Kalinovika. Da li se među njima nalazio i Milutin Đilas, to se tek treba utvrditi.

Sve su prilike da bi preživjele žrtve ratnih zločina u Bosni i Hercegovini na nedavno objavljenim fotografijama na društvenim mrežama mogle prepoznati četnika Milutina Đilasa, zvanog Mićun, kao jednog od svojih mučitelja, za kojeg se pouzdano zna da živi na području Nikšića u Crnoj Gori.

Mnogi tvrde da je riječ o jednom iz grupe crnogorskih četnika koji su početkom agresije na BiH u grupama i pojedinačno dolazili u BiH, učestvovali u mnogim ubistvima Bošnjaka na području Foče, Čajniča, Goražda, ali i na području Kalinovika, pljačkanju bošnjačkih domova i silovanju žena i djevojaka.

Portal Politicki.ba raspolaže podacima da određene sigurnosne službe u BiH, ali i regionu, već duže vremena provjeravaju istinitost Đilasovih ranijih izjava kako je 1992. godine u Crnu Goru kao trofeje donio „punu torbu bošnjačkih ušiju“, piše Politicki.ba.

Inače postoje provjerene informacije da su četnici iz Nikšića početkom agresije pobili veću grupu Bošnjaka na području Kalinovika. Da li se među njima nalazio i Milutin Đilas, to se tek treba utvrditi.

Čitaj još:   SRPSKO NIKŠIĆKO PIVO!!!

O zločinima koje su tokom 1992. godine činili crnogorski četnici, od kojih su mnogi prepoznati kao bajraktari prošlogodišnjih litija u Crnoj Gori, trenutno se bave domaći i strani istraživači ratnih zločina počinjenih u BiH.

Među prvima koji nije položio račune za počinjene zločine nad Bošnjacima u BiH je četnički vojvoda Milika Ćeko Dačević porijeklom iz Crne Gore, koji se, kao i mnogi drugi ratni zločinci, trenutno krije na području Srbije.

Dačević je sa svojom jedinicom, također, „operirao“ na području gornjeg Podrinja.

O domaćim četnicima koji su se sklonili u Crnu Goru, mnogo se zna.

Bošnjaci Hadžića tvrde da se u Nikšić svojevremeno sklonio i njihov predratni komšija Zoran Gašević, kojega smatraju najodgovornijim za hapšenja, torture i ubistva hadžićkih Bošnjaka u 1992. godini.

Svjedoci su ga optuživali za ubistvo više stanovika Donjih Hadžića, a posebno za ubistvo 14 hadžićkih Bošnjaka ekshumiranih iz masovne grobnice Đurđevača na Igmanu.

I Gašević, kao i Đilas i mnogi drugi osumnjičenici za ratne zločine u BiH koji su bili zvjezde prošlogodišnjih litija u Crnoj Gori, živi i radi u Nikšiću.

Ono što dugo stvara nevjericu kako kod mnogih žrtava njihovih zločina, tako i kod mnogih uglednih Crnogoraca jeste saznanje da i Đilas i Gašević visoko kotiraju kod aktuelnih političkih struktura u Crnoj Gori.

Čitaj još:   Predsjednica Kosova Osmani: Vučićev pokušaj da destabilizuje Kosovo metodama Putina će propasti... (foto, video)

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more