IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITANOVA TAKTIKA ILI RAZOTKRIVANJE U SERIJI: ”Ako praviš karijeru moraš da radiš za četnike”… (foto i video)

Albanski četnik u seriji se predstavlja kao Agim Rugoba. Portal Aktuelno ovom prilikom samo će promijeniti ime glavnog junaka ove scene i umjesto Rugobe stavićemo Dritan Abazović, čitaocima ostavljamo da nađu paralelu između scene u seriji i crnogorske relanosti…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 09.02.2021…10.56…DRITANOVA TAKTIKA ILI RAZOTKRIVANJE U SERIJI: ”Ako praviš karijeru moraš da radiš za četnike”… (foto i video)

Potpredsjednik vlade Dritan Abazović dobio je od beogradskih tabloida nadimak ,,albanski četnik” zbog podrške koju je nakon izbora pružio svetosavskim strankama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Međutim, beogradski tabloidi nijesu prvi koji su patentirali koncept ”albanskog četnika”, već su to prije njih u okvire pop-kulture uveli autori čuvene bosanske serije “Konak kod Hilmije”.

Ova serija predstavlja svojevrsnu kombinaciju engleskih serija Falični pansion i ‘Alo, ‘Alo, a radnja serije je smještena u okupirano Sarajevo u Drugom svjetskom ratu.

U konak kod Hilmije dolaze svi: od komunističkih ilegalaca, četnika, vojnika Handžar divizije, pa sve do nemačkih vojnika i komandanta grada Štumbafirera Šilinga. U ovaj konak zalutao je i ,,albanski četnik” kojeg je poslao lično čiča Draža, a autori serije proročki su kroz jednu antologijsku scenu anticipirali ulogu koju kavazi-Albanac Dritan Abazović ima u novoj vlasti.

Čitaj još:   BOMBA HABIBOVA: Vraća se u ring, ispunit će posljednju želju svoga oca... (foto i video)

Albanski četnik u seriji se predstavlja kao Agim Rugoba. Portal Aktuelno ovom prilikom samo će promijeniti ime glavnog junaka ove scene i umjesto Rugobe stavićemo Dritan Abazović. Čitaocima ostavljamo da nađu paralelu između scene u seriji i crnogorske realnosti.

– Kolji si sad pa ti

– Dritan Abazović (izvršena zamjena imena Agim Rugoba), posla me čiča Draža sa Romanije.

– Četnici…

– To ti kažem na tebe.

– Znam, vidim ja da je ravnogorski dijalekt, ali nekako mi čudno ime – Dritan!?

 Dritan Abazović, ja kao Albanac me je poslao čiča Draža, niko ne sumnja na mene da radim za njega.

– Albanac koji radi za četnike…

– Za mene to je totalno normalno, oću da napravim karijeru. Kao Albanac niko ne sumnja na mene da radim za četnici

– Onda je logično, ako praviš karijeru moraš radit za četnike…

Pogledajte video:

Izvor aktuelno.me

Dnevni horoskop za 3. mart 2021. godine

Ovan odlučan, Bik opušten, Blizanci zadovoljni, Rak lijenj, Lav svjestan Read more