IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA POSLJEDNJEG ISPRAĆAJA: Klanjana dženaza i obavljen ukop Adeli Merdžanić rukometne reprezentativke BiH… (foto)

Adela je bila omiljena u sportskoj raji, a bivše saigračice došle su na posljednji ispraćaj i emotivnim govorom oprostile su se od “omiljene saigračice”…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, utorak, 09.02.2021…13.56… TUGA POSLJEDNJEG ISPRAĆAJA: Klanjana dženaza i obavljen ukop Adeli Merdžanić rukometne reprezentativke BiH… (foto)

Na sarajevskom Gradskom groblju Vlakovo danas je klanjana dženaza i obavljen ukop Adele Merdžanić, bivše rukometne reprezentativke BiH.

Adela je bila omiljena u sportskoj raji, a bivše saigračice došle su na posljednji ispraćaj i emotivnim govorom oprostile su se od “omiljene saigračice”.

Adela Merdžanić, do skora je bivša rukometna reprezentativka Bosne i Hercegovine, preminula je od posljedica karcinoma u 39. godini.

“S vellikom tugom i boli obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje da je prestalo kucati srce naše lavice i legende Adele Merdžanić, koja je preselila na bolji svijet, nakon borbe s teškom bolesti”, objavio je javnost u BiH Ženski rukometni klub Ilidža.

Čitaj još:   IMOVINA NA DOBOŠ: Zaplijeni hiljade stanova, na licitacijama njihovi srodnici KUPOVALI i po TRI stana... (foto)

Prije godinu i po Adeli je dijagnosticiran rak debelog crijeva s metastazom na jetri, a Adela je krajem prošle godine počela liječenje u Njemačkoj.

Po povratku u Sarajevo s jedne od terapija početkom januara Adela je objavila i da je zaražena koronavirusom, što joj je a to je sigurno to i dodatno zakomplikovalo bolest.

Cvijeće na mezar bivše reprezentativke BiH položila je i delegacija Rukometnog saveza BiH, u kojoj je bio i Bilal Šuman, selektor A reprezentacije BiH.

Adela se proteklih mjeseci borila s opakom bolešću, bila je i na liječenju i u Njemačkoj, a srce je prestalo da bude u funkciji je u nedjelju u 39. godini.

izvor iBalkan.net / Faktor.ba

Nenad Stevović: Krivokapić u najavi “Želi li sada neko da ukine crnogorsku nezavisnost…” (foto i video)

Najava premijera Zdravka Krivokapića o rješavanju problema velikog broja građana, Read more

ATIF DUDAKOVIĆ smješten na kliniku u Sarajevu: “IZDRŽI GENERALE”

Atif Dudaković, general Armije RBiH i legendarni komandant Petog korpusa nalazi Read more