IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IMAM HODŽIĆ PODVUKAO: “Nikšić nije Srebrenica niti će ikada biti, to nam je…” (foto)

“Ovo je sraman čin koji se desio, desio se od bolesnih umova. Ne želim reći da su to građani našeg grada, jer ovdje ima većina čestitih ljudi. Svim silama, kad smo napadnuti od bolesnih umora, pokušati da se borimo protiv njih. Svi koji nam uđu u džamiju, pokušaćemo da je zaštitimo”, rekao je Hodžić…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 10.02.2021… 15.56… IMAM HODŽIĆ PODVUKAO: “Nikšić nije Srebrenica niti će ikada biti, to nam je…” (foto)

Komentarišući skrnavljenje džamije u Nikšiću, imam Damir Hodžić kazao je za Televiziju Crne Gore da ovo nije uradio grad Nikšić.

Podsjetio je na susret sa predsjednikom parlamenta Aleksom Bečićem, kojem su rekli da su oni zadovoljni kad je u pitanju suživot muslimana u gradu pod Trebjesom te da ovakve probleme nisu mogli da osjete do danas.

“Ovo je sraman čin koji se desio, desio se od bolesnih umova. Ne želim reći da su to građani našeg grada, jer ovdje ima većina čestitih ljudi. Svim silama, kad smo napadnuti od bolesnih umora, pokušati da se borimo protiv njih. Svi koji nam uđu u džamiju, pokušaćemo da je zaštitimo”, rekao je Hodžić.

Dužnost im je, kaže, da zaštite vjerski objekt, a nadležne poziva da stvar preuzmu u svoje ruke i da se vidi pomak, jer su se slični incidenti desili u Podgorici i Pljevljima.

Čitaj još:   Ovaj VITAMIN kupuje vrijeme: OBOLJELIMA OD RAKA, naučnici tvrde da se produžava život... (foto)

“Nikšić nije Srebrenica niti će ikada biti. Srebrenica nam je teška i bolna tema i mnogo nam se često spočitava. Apelujem na Upravu policije da odradi posao kako treba”, rekao je Hodžić, napomenuvši da ih ovakve stvari neće zastrašiti.

Starosjedilac dijela grada u blizini džamije Slobodan Vujović kazao je da su živjeli i dan- danas žive kao braća.

“Živjeli smo složno, ovo je za mene, ali za svakog poštenog Crnogorca, velika sramota i bruka. Ovo neko stvara mržnju”, navodi on.

Vujović kaže da su ovo podvale te da se nikako ne može pomiriti s ovakvim incidentima.

“Nikad ovako ništa nije bilo. Jes’ 90-ih, kad je fukara neka htjela da napravi diverziju na ovaj objekt. Tada i nikad više. Ovo ne može da dozvoli nijedan pošteni građanin. Ko ne poštuje ovu, ne može da poštuje ni svoju svetinju”, rekao je Vujović.

izvor rtcg

Čitaj još:   ŠOK, POBUNA DŽIHADISTA: Poginulo 29 robijaša i tri zatvorska čuvara, vođa im sin specijalaca...
ZLATAN I MIHA I SHOW: Zapjevali na Sanremu, Ibrahimović, raspametio Italijane… (foto i video)

Gostujući na muzičkom festivalu Sanremo, Siniša Mihajlović pričao je o Read more

Džoni Štulić traži milione eura: “Moji prihodi slivali su se u vaše kofere…” (foto i video)

Branimir Džoni Štulić, nekadašnji frontmen benda Azra, već četiri decenije Read more

Srbin uhapšen po potjernici na frankfurtskom aerodromu… (foto)

Uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao biro Interpola Read more