IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Policajac Raica Beloica dobio pet godina zatvora za ubistvo Fahrudina Skarepa

NOVI PAZAR – Viši sud u Užicu osudio je Raicu Beloicu, policajca iz Tutina, na pet godina zatvora zbog ubistva Fahrudina Skarepa (22), krajem septembra 2017. godine, saznaje radio Sto plus.

Beloica je proglašen krivim za nehatno lišenje života, a iz Višeg suda su nam odgovorili da je izrečena kazna maksimalna za to krivično djelo.
“Presuda nije pravnosnažna i protiv iste stranke imaju pravo žalbe”, saopštili su iz Višeg suda.

Beloica je osuđen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se teretio da je pucao na vozilo kojim je taj mladić upravljao. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio Skarepa koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Nakon hapšenja, Beloica je bio osumnjičen da je počinio ubistvo, da bi po sprovedenoj istrazi Više tužilaštvo u Užicu podiglo optužni predlog kojim je policajca teretilo za ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Čitaj još:   OTAC JUSUF SKAREP TVRDI DA SU HTJELI DA MU PLATE SMRT SINA JEDINCA

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savjesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Suđenje Beloici počelo je krajem 2019. godine nakon što je Vrhovni kasacioni sud predmet dodijelio Višem sudu u Užicu, umjesto mjesno nadležnom Višem sudu u Novom Pazaru.

Viši sud u Novom Pazaru proglasio se nenadležnim kako bi se, kako su tada saopštili, eliminisala sumnja na nepristrasnost i pravičnost postupka, a zbog “otvorene medijske kampanje, reagovanja političkih partija i nevladinih organizacija koje su pozivale građane na proteste”.

izvor: Radio Sto plus

NOVI PAZAR: ”SRBIJO, SRAM TE BILO”

Enis Imamović - Odbijanjem da preuzme slučaj ubistva Fahrudina Skrepa, Read more

KOJI SUD ĆE VODITI SUĐENJE UBICI FAHRUDINA SKAREPA-UŽICE ILI NOVI PAZAR???

Suđenje policajcu iz Tutina Raici Beloici, osumnjičenom da je prije Read more

Hapšenje Migranata U Centru Novog Pazara

Noćas oko 21 čas u samom centru grada, u blizini Read more