IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS KIŠA I SNIJEG: Kakvo će vrijeme biti narednih dana… (foto)

U Regionu jutros je oblačno, u Bosni pada i snijeg i kiša, a u Hercegovini je padala samo kiša…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, četvrtak, 11.02.2021… 08.56… DANAS KIŠA I SNIJEG: Kakvo će vrijeme biti narednih dana… (foto)

Prognozirane jutarnje temperature u Bosni između 1 i 6 u Hercegovini još toplije između 3 i 8°C.

Danju, temperature ujednačene u Bosni i Hercegovini, a očekivane vrijednosti kretat će se od 8 do 13°C.

Promjena temperaturnog režima i osjetniji pad temperatura zraka očekuje se od 11. februara. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni kretat će se od -8 do -3, u Hercegovini od -2 do 3 °C.

Maksimalne temperature zraka u Bosni između -3 i 2, te od 0 do 5 ° C a u Hercegovini.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -4; Gradačac 0; Bijeljina, Sanski Most i Tuzla 1; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Ivan-sedlo i Jajce 2; Drvar i Livno 3; Sarajevo 4; Zenica 5; Grude 6; Mostar, Stolac i Trebinje 8 te Neum 9 stepeni Celzija.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930Pa, za 13hPa je manji od normalnog i raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina prijepodne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. U Bosni će padati snijeg ili susniježica, u jutarnjim satima u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini kiša u jutarnjim satima.

Čitaj još:   SP “Katar 2022”: HRVATSKA U SUZAMA- Lionel Mesi i Argentina nokautirali 'vatrene' i ušli u finale... (foto, video)

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4, a na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

četvrtak 11.02.2021. godine
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Tokom jutra, uz padavine i tmurno vrijeme, većina populacije biće lošijeg raspoloženja…

Pojačano sjeverno strujanje i osjetnije zahlađenje u poslijepodnevnim satima, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće pojačane tegobe.

Poseban oprez savjetuje se osobama prvo s plućnim i kardiovaskularnim smetnjama, tim prije što promjena vremena slijedi nakon višednevnog perioda sa natprosječnim temperaturama zraka, Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U Sarajevu pretežno oblačno s kišom dio prijepodneva. Sredinom dana može padati slab snijeg. U poslijepodnevnim satima bez padavina. Pa će tako najviša dnevna temperatura zraka 4 stepena C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH...

izvor ibalkan.net

DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana…

DANAS U jutaranjim satima i prijepodne sa slabom kišom, ponegdje Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more