IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NANA FATA PRIMA INFUZIJU: Čeka da joj uklone crkvu i izvrše presudu Evropskog suda iz Strazbura… (foto)

Nana Fata Orlović je nešto načula o tome, ali ništa više od toga, i trenutno je preokupirana svojim zdravljem…

KONJEVIĆ POLJE: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 11.02.2011… 16.56… NANA FATA PRIMA INFUZIJU: Čeka da joj uklone crkvu i izvrše presudu Evropskog suda iz Strazbura… (foto)

Nana Fata Orlović još čeka na izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbura još iz 2019. godine prema kojoj je bh. entitet Republika Srpska dužan da iz njene avlije u Konjević Polju ukloni nelegalno izgrađenu pravoslavnu crkvu.

Pojavila se informacija da je Općina Bratunac, na čijoj se teritoriji nalazi Konjević Polje, raspisala tender za uklanjanje crkve. Nana Fata Orlović je nešto načula o tome, ali ništa više od toga. Trenutno je preokupirana svojim zdravljem…

– Evo, upravo primam infuziju. Ukupno sam ih primila do sada 10, preostalo im je još pet. Dolazi mi medicinska sestra i priključuje mi infuziju. Osjećam se mnogo bolje, sada idem niz stepenice kao mlada – kaže nam nana Fata Orlović.

Čitaj još:   Nataša Kandić razapeta: DIRNULA JE U OSINJE GNIJEZDO, ŠKORPIONI UBIJALI ALBANSKU DJECU I ŽENE...

Vjeruje da će je zdravlje poslužiti kako bi dočekala da se konačno nakon više od 20 godina ukloni crkva iz njene avlije.

– Kažu, sve će biti gotovo na proljeće. Dobro, sačekat ćemo proljeće. Ako šta saznate, javite mi, da mi uzmete muštuluk – poručuje nana Fata Orlović.

Pokušali smo saznati u Općini Bratunac da li je zaista raspisan tender za uklanjanje crkve, ali nam u tamošnjim nadležnim službama nisu mogli to potvrditi.

Izvor agencije

Ratni zločini ne mogu zastariti: Štrpci se ne smiju zaboraviti ni ponoviti… (foto)

Bošnjačka stranka, neće dozvoliti da se zaboravi ovaj zločin... PRIBOJ- Read more