IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“NEVOLJA NEVOLJU PRIVLAČI, ISTI SMO, ISTI IGRAČI”: Preko radija stigla šifrovana poruka… (foto)

Ekipi Velje Nevolje preko lokalne stanice puštaju pjesme u kojima ga provociraju, a sumnja se i da ima onih koje mu šalju njegovi saradnici sa slobode…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 11.02.2021… 00, 56… “NEVOLJA NEVOLJU PRIVLAČI, ISTI SMO, ISTI IGRAČI”: Preko radija stigla šifrovana poruka… (foto)

Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, i Marku Miljkoviću, koji su uhapšeni prije tačno nedelju dana zbog sumnje da su organizovali jednu od najjačih kriminalnih grupa u regionu u poslednjih 10 godina, saradnici koji su na slobodi, ali i suparnici, koji su jedva dočekali da ih vide iza rešetaka, tajne poruke šalju preko lokalne radio- stanice, koja se redovno sluša svakako i u Centralnom zatvoru…

– Veče pošto je Belivuku i ostalim osumnjičenima određen pritvor, tačnije u nedelju, na toj lokalnoj radio- stanici koja se sluša u CZ u Bačvanskoj, ali i u posebnoj pritvorskoj jedinici u Ustaničkoj, puštena prva šifrovana poruka, i to uz pjesmu Gorana Vukošića i Mine Kostić.

Riječ je o numeri “Isti igrači”, čiji stihovi glase: “Nevolja nevolju privlači, isti smo, isti igrači”, a poruka koju je voditeljka radija pročitala glasila je: “Od ‘cigana’ iz cele Srbije za Grobare”- kaže dobro obavješten sagovornik medija , objašnjavajući da je ova pesma poručena kako bi isprovocirala uhapšenog “grobara” Belivuka.

I komandiri slušaju

On objašnjava da upućeni smatraju da to nije bila jedina šifrovana poruka upućena Velji i njegovoj ekipi, i da se smatra da se iza još nekoliko objava emitovanih na radiju, preko koga se godinama unazad upućuju poruke i pozdravi pritvorenicima u Beogradu, odnosilo baš na pripadnike klana.

– Stanicu slušaju i komandiri – objašnjava naš sagovornik i dodaje da je bilo slučajeva da se na osnovu nesmotrene poruke, poslate nekom pritvoreniku, otkrije da on u ćeliji krije mobilni.

Sagovornik objašnjava i da uhapšeni, koji se sumnjiče za najmanje tri surove likvidacije, trgovinu drogom i nedozvoljeno držanje oružja, redovno prate vijesti koje mediji objavljuju o njima.

Čitaj još:   KAD PALIKUĆE GLUME VATROGASCE: Taktičko povlačenje VUČIĆA i DODIKA

– Oni koji imaju televizore u sobama prate i emisije, a svi imaju pravo na dnevne novine. Čitaju sve o hapšenju i informišu se, a i iza rešetaka je to jedna od tema o kojoj se najviše govori. Najviše ih navodno zanima ko je odlučio da progovori i postane svedok-saradnik protiv klana – otkriva on.

Grupa uhapšena u četvrtak, kako naš izvor otkriva, garderobu i ostale stvari dobila je tek u ponedeljak.

Dveij nedelje u “posebnim” uslovima

Svi uhapšeni u velikoj akciji Specijalnog tužilaštva, BIA policije u karantinu su zbog koronavirusa i tek po isteku dvije nedelje biće prebačeni u običan tretman.

– Oni su i sada u grupnim sobama, ali će na redovno odeljenje biti prebačeni tek kada istekne period karantina – objašnjava sagovornik.

Pod posebnim mijerama

Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, i Marku Miljkoviću Maretu, koji su označeni kao organizatori kriminalne grupe koja je svirepo mučila i ubila najmanje tri muškarca koji se vode kao nestali, nisu dozvoljene posete porodica u Centralnom zatvoru!

Kako Kurir saznaje, sudija za prethodni postupak, koji im je odredio pritvor, odlučio je da dvojici organizatora, ali i ostalim osumnjičenima, privremeno zabrani sastajanje sa porodicama.- Majke, ali i supruge pokušavale su da od suda dobiju dozvole za posjete, međutim, nisu uspjele. Belivuk, Miljković, ali i većina ostalih uhapšenih kojima je određen pritvor su pod “posebnim mjerama”. Nekoliko njih smješteno je u pritvoru, koji je u zgradi Specijalnog suda, dok je veći broj osumnjičenih u CZ u Bačvanskoj. Za sve je isto pravilo – za sada nema posjeta porodice- otkriva naš izvor.

Čitaj još:   DUBROVNIK: U CENRU GRADA SA ŠEST METAKA, Upucan taksista, napadači u bijegu... (video)

Ovu odluku, kako otkriva, donijela je sudija za prethodni postupak, pa otkako su iza rešetaka, Belivuk i ostali imaju kontakt samo sa svojima advokatima.

– Porodice su im donijele pakete, garderobu i pribor za ličnu higijenu, ali dalje od kapije nisu mogli- dodaje on i objašnjava da je ovakva odluka već i donijeta pošto je još uvijek neizvesno ko će od članova porodica biti prvo i saslušavan u toku postupka…

Izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more