IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PSIHOLOŠKI PROFILI MONSTRUMA: Otac Veljka Nevolje, BOMBOM RAZNIO SEBE, MAJKU I BABU… (foto)

Različiti profili- Veljko NEVOLJA Belivuk i Marko Miljković dolaze tako iz potpuno različitih porodica i socijalnih miljea, ali su obojica odabrali put kriminala, droge, nasilja i svirepih ubistava…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 11.02.2021… 00, 56… PSIHOLOŠKI PROFILI MONSTRUMA: Otac Veljka Nevolje, BOMBOM RAZNIO SEBE, MAJKU I BABU… (foto)

Nebojša Belivuk, otac Veljka Nevolje počinio je masakr prije tačno 26 godina u porodičnom stanu u širem centru Beograda kad je aktivirao ručnu bombu , otkrivaju printani mediji…

Kako su mediji 1995. godine pisali, Nebojša Belivuk (34) 13. februara aktivirao je eksplozivnu napravu i ubio sebe, svoju suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55). U tom trenutku u stanu je bio i Nebojšin tast, kao i svastika, koji su bili povređeni, a u stanu su pored njih bili i tada devetogodišnji Veljko i još jedno dete. Oni su čudom preživeli razornu eksploziju, koja je demolirala čitav stan.

Teška tragedija dogodila se u stanu porodice Belivuk, na XVI. spratu zgrade. U eksploziji ručne bombe poginuli su Nebojša Belivuk, njegova supruga Branka i njena majka, dok su teško povređeni tast Ratko i svastika Dragana – pisale su novine pre 26 godina.

Izbio i požar

Kako su naveli, pozivajući se na izvore iz istrage i komšije, strahovit prasak se začuo oko 19 sati.

– Pomislio sam da se otkačio lift. Istrčao sam iz stana i ugledao stravičan prizor. Vrata stana Belivuka bila su kompletno sa okvirom razvaljena. Iz njihovog stana kuljali su vatra i dim, čuli su se jauci i zapomaganje- ispričao je jedan komšija medijima.

Stanari ove zgrade i dan- danas se sjećaju tragedije. Belivuk je i sam govorio o tome da je odrastao bez roditelja, i to na suđenju… Kad je bio optužen za napad iz 2016. na obezbjeđenje Miloša Vazure. Tada je rekao da mu je čovek iz Vazurinog obezbeđenja opsovao mrtvu majku …

Kako smo ranije pisali, Veljko Belivuk je najprije bio navijač Rada, a potom je rešao u navijačku grupu Janjičari, koju je poslije pogibije svog prijatelja Aleksandra Stankovića preuzeo i preimenovao u Principe. Navijačka grupa mu je služila kao paravan za vršenje različitih krivičnih djela, među kojima su i ona najmonstruoznija- otmice, mučenje, kasapljenje žrtava i ubistva.

Čitaj još:   VULIN O DISCIPLINI U ORGANIMA REDA U PRIBOJU: Postupak protiv "Srebrenica policajaca"... (foto, video)
Veljko Belivuk, Velja Nevolja

S druge strane, naš izvor otkriva da je Marko Miljković Mare bez trunke ljudskosti mučio žrtve i na živo im vadio oči, odsjecao uši, noseve, glave, te da je zbog toga dobio nadimak „mesar“…  

Više puta hapšen

Belivuk je u prošlosti više puta hapšen i osuđivan, uglavnom za krivična djela sa elementima nasilja, pošto je jedno vrijeme radio i kao obezbjeđenje beogradskih klubova i splavova. U međuvremenu se povezao i sa kavačkim klanom i postao vođa jedne od najkrvoločnijih grupa u Srbiji, koju po svojoj svireposti porede i sa zloglasnim zemunskim klanom.

Klinički psiholog i kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da tragedija koju je Veljko Belivuk doživio kao dječak nikako nije opravdanje za njegova kasnija nedela.

Kako kaže, ima mnogo djece koja su doživjela slične situacije, ali su zbog drugačijeg karaktera, strukture ličnosti i okruženja krenula zdravim putem. – Takve situacije ostavljaju posledice, blaže ako dijete ima podršku drugih članova porodice ili ako ima strukturu ličnosti da nije osjetljivo na stres, ali one same po sebi nisu dovoljne da bi neko postao problematična ličnost.

Čitaj još:   PO JUTRU SE DAN POZNAJE: Šta vam HOROSKOP treba da pomogne i da imate dobar dan...

Ako je osoba i inače pojačano agresivna ili impulsivna i nema odgovarajuć moralni razvoj, to pravi velike probleme u odraslom dobu- kaže danas i to Radovanović i objašnjava:

Agresivan

– Na to što je Belivuk postao to što je postao ne može da utiče samo jedna komponenta, mora više stvari da se poklopi, i to naročito s negativnim crtama ličnosti. Naš sagovornik ističe da Belivuk ima karakteristike a to je agresivnog psihopate.- Ako se na sve to dodaju droga i alkohol, imamo eto prilično nezgodnu ličnost- zaključuje Radovanović…

Izvor Blic.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more