IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DODIK NAJAVIO DA IDE U TURSKU: Razlog posjete Redžepu Erdoganu je … (foto)

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Turske u BiH Haldunom Koçom o…

BANJA LUKA: BiH, Putovanje, Ekonomija, vijesti, petak, 12.02… 14.56… MILE DODIK NAJAVIO DA IDE U TURSKU: Razlog posjete Redžepu Erdoganu je … (foto)

Povod za sastanak je potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji na istim infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojima će biti obuhvaćen i ovaj projekt…

Povod za sastanak je potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojima će biti obuhvaćen i ovaj projekt.

Kako je planirano, sporazum će 16. marta u Ankari potpisati a i to je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednik Republike Turske Redžep Tayip Erdogan.

Sagovornici su razgovarali i o Koridoru 5C, mogućnosti što skorijeg novog potpisivanja sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni i to vozačkih dozvola između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske, kao i isti i memorandum o razumijevanju između Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine i Generalne direkcije za civilno zrakoplovstvo same Republike Turske.

Čitaj još:   RAZOTKRILI, JEZIV ZLOČIN u Španiji: Srbin prerezao vrat zemljaku na balkonu pred turistima... (uznemiravajući video i foto)

Ambasador Koç potcrtao je da Turska i dalje u potpunosti stoji iza obećanja da će podržati projekt izgradnje autoceste i brze ceste koja će povezivati glavne gradove BiH i Srbije, što dokazuje i potpisivanje sporazuma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mile Dodika kao i predsjednika Erdogana, piše “Hayat”.

Ministar Mitrović zahvalio je još jednom turskom ambasadoru na podršci za ovaj projekt, ističući da je izgradnja autoceste veoma značajna kako za odnose BiH, Srbije i Turske, tako i za bolju povezanost i privredni razvoj cijelog regiona.

Izražavajući zadovoljstvo zbog činjenice da se ubrzano radi na izgradnji dionice autoceste od Kuzmina do Bijeljine, ministar Mitrović naglasio je da će Ministarstvo komunikacija i prometa BiH nastojati ukloniti sve a to su i administrativne prepreke kako bi počela i gradnja autoceste od Bijeljine do Sarajeva, kao i brze ceste od Sarajeva do Višegrada i graničnog prijelaza sa Srbijom, saopćilo je Ministarstvo prometa i komunikacija BiH…

Izvor agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more