IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UMRLA MUZIČKA LEGENDA: Izgubio bitku sa RAKOM, oglasila se porodica “Inspirisao je milione”… (foto i video)

Tužna vijest za ljubitelje muzike…

LOS ANGELES: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 12.02… 11.56… UMRLA MUZIČKA LEGENDA: Izgubio bitku sa RAKOM, oglasila se porodica “Inspirisao je milione”… (foto i video)

Legendarni džez pijanista i kompozitor Čik Korija preminuo je 79. godini u utorak od retkog oblika raka. Ova tužna vijest potvrđena je i to na njegovoj Fejsbuk stranici.

– Tokom svog života i karijere Čik je uživao u slobodi i zabavi u stvaranju nečeg novog i igranju igara koje umjetnici rade.

Svojim radom i decenijama koje je proveo obilazeći svijet, dirnuo je i inspirisao živote miliona- saopštila je njegova porodica.

Karijera Čika Korije trajala je više od 5 decenija. Početkom tih šezdesetih, slavni muzičar se afirmisao radeći sa Stenom Gecom, Herbijem Manom i drugima.

Čitaj još:   DRAMATIČAN IZBORNI DAN U SRBIJI: Batinaši napali lidera PSG- a, Pavlu Grboviću razbijena glava u blizini biračkog mesta... (foto, video)

Kasnije se pridružio bendu Majlsa Dejvisa, a potom osnovao svoj tada i revolucionarni električni bend “Return to Forever”, koji je svirao i to neke od najživljih i najdinamičnijih muzičkih ostvarenja iz istog doba fuzije...

izvoer agencije AP

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more