IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UZBUNA U IZRAELU: Izdaja “Šabak” uhapsio 20 stručnjaka za naoružanje, učinili neoprostivo… (foto i video)

Tel Aviv u panici zbog onoga što može da uslijedi…

TEL AVIV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 12.02… 00.56… UZBUNA U IZRAELU: Izdaja “Šabak” uhapsio 20 stručnjaka za naoružanje, učinili neoprostivo… (foto i video)

Najmanje 20 izraelskih državljana, uključujući pojedince iz odbrambene industrije, privedeno je u okviru istrage o ilegalnoj prodaji oružja i to jednoj neimenovanoj azijskoj državi, saopštili su izraelski bezbjednosni zvaničnici.

Šabak, izraelska služba bezbjednosti, saopštila je da su osumnjičeni razvijali, testirali, proizvodili i prodavali baražnu municiju, odnosno dronove- kamikaze, neimenovanoj državi, prenosi RT.

Dronovi– kamikaze predstavljaju oružani sistem koji nadleće određeno područje i čim locira metu kreće u napad. Testiranja ove vrste oružja izvođena su čak i u izraelskim gradovima, tvrdi Šabak.

Izraelska policija objavila je video snimak koji prikazuje osumnjičene kako testiraju leteći objekat koji liči na dron.

Istraga je otkrila da je azijska država, za koju se navodi da nije s to se tvrdi neprijateljski nastrojena prema Izraelu, nudila gotovinu i druge beneficije u zamenu za razvoj ilegalnog oružja. Zavjera je navodno a u sve uključivala tajni komunikacioni kanal kako bi se zaštitio identitet inostranog naručioca oružja.

Tokom istrage otkriveno je mnogo informacija o metodama koje su koristili stranci i Izraelci, uključujući upotrebu tehnika prikrivanja u obavljanju i to transakcija- naveli su policija i Šabak u zajedničkoj izjavi, koju su prenijeli izraelski mediji.

Čitaj još:   PROMJENA POLITIČKOG JATA: Preletače bilježi i Abazović; U URA-u je prešlo petnaestak članova...

Ovaj slučaj zabrinuo je vlasti u Izraelu zbog mogućnosti da napredna vojna tehnologija završi i u neprijateljske zemlje. Osumnjičeni još su se uvijek nisu optuženi i nejasno je da li je grupa uspješno razvila oružje za neimenovanu državu.

Zvaničnici su odbili da otkriju još detalja o slučaju, jer je u toku istraga, prenosi RT…

Izvor agencije

Nenad Stevović: Krivokapić u najavi “Želi li sada neko da ukine crnogorsku nezavisnost…” (foto i video)

Najava premijera Zdravka Krivokapića o rješavanju problema velikog broja građana, Read more

SKANDAL: PONOVO FAŠISTIČKI GRAFITI U BERANAMA

Fašističke poruke i grafiti osvanuli su jutros na zidovima mjesnog Read more