IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Od danas nova pravila za ulazak u Sloveniju… (foto)

Od trenutka kada su preboljeli Kovid-19 ne smije proći više od šest mjeseci, a kod vakcinisanih mora proći najmanje 14 dana od primanja druge doze vakcine…

LJUBLJANA: Slovenija, Putovanje, vijesti, subota, 13.02… 19.56… Od danas nova pravila za ulazak u Sloveniju… (foto)

Ulazak u Sloveniju od danas će biti moguć bez karantina ili posjedovanja negativnog testa na koronavirus za one koji su vakcinisani sa dvije doze vakcina protiv Kovida-19 i one osobe koje su preboljele koronavirus, te o tome imaju potvrdu ljekara, saopštila je slovenačka vlada.

Od trenutka kada su preboljeli Kovid-19 ne smije proći više od šest mjeseci, a kod vakcinisanih mora proći najmanje 14 dana od primanja druge doze vakcine.

Ulazak u zemlju na osnovu prirodne imunizacije onih koji su preboljeli Kovid-19 ili su vakcinisani sa dvije doze odnosi se samo na državljane i rezidente članica Evropske unije i šengenskog prostora, ali ne i za one iz trećih država.

Što se tiče skijališta, koja do sada nisu primala one bez negativnog testa na koronavirus, na njima će se od ponedjeljka moći skijati s negativnim testom ne starijim od sedam dana, dok je do sada rok morao biti 24 sata.

Čitaj još:   Eksplozija na Floridi: Na desetine povrijeđenih u trgovačkom centru...

Moći će da se skijaju i oni koji su preboljeli Kovid-19 ili se protiv bolesti vakcinisali sa dvije doze. Oni se ne moraju testirati pola godine i potrebna im je potvrda ljekara kojom dokazuju da su vakcinisani, odnosno preboljeli koronavirus.

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije u Sloveniji se od ponedjeljka ukida zabrana kretanja među opštinama, a obnavlja se i školska nastava u učionicama za sve osnovce i maturante srednjih škola, objavila je Vlada Slovenije.

Otvaraju se sve trgovine i uslužne djelatnosti do 100 metara radne površine, dok će manje trgovine primati samo po jednog kupca.

Dozvoljen je i ograničen rad studenata i profesora na fakultetima, te održavanje ispita, vježbi i seminara s najviše deset studenata…

Izvor agencije

SARAJEVO- OPSADNO STANJE: Drama i policijska akcija, evo gdje je bačena bomba… (foto)

Muškarac aktivirao BOMBU policija u potjuri!!! SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Read more

Svi poslovi kojima se bave navijači: Diluju i reketiraju… (foto i video)

Poslovi su od onih legalnih, poput obezbjeđenja klubova, ugostiteljstva generalno Read more