IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: Lavina usmrtila planinara- vojnika OS BIH na… (foto)

Drugi planinar dobro i kako pomaže u akciji traženja tijela preminulog prijatelja…

KONJIC: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 14.02. 2021… 14.46… TUGA DO NEBA: Lavina usmrtila planinara- vojnika OS BIH na… (foto)

Na Prenju se jutros pokrenula manja lavina koja je usmrtila jednog od dvojice planinara (A.A. i R.Š.) koji su se penjali na ovu planinu, potvrdio je za Klix.ba bivši predsjednik Planinarskog saveza BiH Zehrudin Isaković.

Isaković kaže kako je lavina u potpunosti zatrpala jednog alpinistu.
“Upravo sam dobio informaciju da je uslijed udara od stijenu poginuo. Njegovo tijelo se nalazi na nepristupačnoj lokaciji.

Apelujem na ministra sigurnosti Selmu Cikotića i ministra odbrane Sifeta Podžića da angažuju helikopter kako bismo tijelo što prije sklonili iz snijega.

Na terenu su ekipe Gorske službe spašavanja, angažovana je i Civilna zaštita, radimo sve kako bismo što prije završili akciju”, rekao je Isaković.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: Dženaza namaz tragično nastradaloj Elmiri Sefo klanjat će se danas ispred Careve džamije u Stocu... (foto, video)

Dodaje kako je drugi planinar dobro i kako pomaže u akciji traženja tijela preminulog prijatelja.

Uskoro je objavljen FB status na profilu Isakovića u kojem navodi:

“..sa velikom tugom, saznajemo da je naš prijatelj Rade Šimić prilikom pada u stijeni Cetine preminuo. Njegov partner je dobro. Apeluje na što hitniju pomoć.”

“Planinar koji je zatrpan je inače pripadnik Oružanih snaga BiH, obojica su iz Tuzle., naglasio je Isaković.

Kako saznaju printani mediji, Hercegovačka gorska služba spašavanja a to je (HGSS) primila je prijavu i ekipa je upućena na mjesto nesreće.   

Više informacija ubrzo će biti dostupno…

Izvor agencije