IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVIČNI ZLOČIN: Pronađena tijela 13 državljana Turske koje su krvnički ubili teroristi PKK- Naša osveta će biti bolna…

Jedan od naših nevinih, nenaoružanih građana ubijen je pucnjem u rame, ostalih 12 pucnjem u glavu. Oni su položili svoje živote kao šehidi. PKK je još jednom pokazala svoje podlo i krvničko lice, rekao je Akar.

Snage sigurnosti Turske pronašle su tijela najmanje 13 državljana Turske koje su krvnički ubili pripadnici terorističke organizacije PKK. Tijela su pronađena u jednoj od pećina koje su koristili teroristi PKK, u regiji Gara, na sjeveru Iraka, potvrdio je ministar odbrane Turske Hulusi Akar, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Ureda za komunikacije pri Predsjedništvu Republike Turske Fahrettin Altun reagovao je na ubistvo 13 građana Turske od strane terorista PKK, poručivši da će osveta za to biti bolna, javlja Anadolu Agency (AA).

Altun je podsjetio da je PKK, koja je proglašena terorističkom organizacijom u Turskoj, Sjedinjenim Državama i Evropskoj uniji, ubila 13 turskih državljana koji su bili zarobljeni u sjevernom Iraku.

“Bili su to hrabri sinovi Turske, zemlje koja je ključni saveznik NATO-a i ključni saradnik u globalnom ratu protiv terorizma”, poručio je Altun na svom Twitter profilu te nastavio:

Čitaj još:   ANKARA: Turska mijenja li stav prema Asadu, pobijedili na izborima...

“Dok nacija plače za svojim poginulim herojima, ponavljamo svoju predanost tome da ćemo progoniti teroriste sve do posljednjeg koji se skriva u njihovim pećinama i skloništima.”

“Naša osveta će biti bolna, naša pravda će biti brza”, poručio je Altun.

Dodao je kako HDP, političko krilo PKK u Turskoj, danas mora odgovoriti na neka teška pitanja.

“Zar vas nije nimalo sram? Zar se toliko bojite svojih gospodara koji mašu oružjem pa ne možete ni osuditi ovaj zločin protiv čovječnosti? Danas vaša šutnja znači prešutni pristanak i saučesništvo”, poručio je Altun.

Naglasio je kako šutnja Zapada pred terorističkim napadima i gnusnim zločinima PKK-a također podsjeća da postoji velika razlika između razgovora o demokraciji, pravima i zakonu i podržavanja tih načela.

izvor: AA

SNAŽAN ZEMLJOTRES JAČINE 6,6 stepeni Rihtera sa epicentrom u IZMIRU…

Veoma jak zemljotres dogodio se u egejskim i mramornim regijama, Read more

Preminuo bivši turski premijer MESUT YILMAZ iskren prijatelj BiH

ISTANBUL – Bivši premijer Turske Mesut Jilmaz preminuo je u Read more