IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KORONA VIRUS: U Budvi zatvorena šetališta, plaže, trgovi… (foto)

U Budvi su od danas zatvorena igrališta i teretane na otvorenom prostoru, odluka je Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Opštine Budva, a sve to na osnovu preporuka IZJCG i Ministarstva zdravlja…

BUDVA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak,15.02.2021…18.32…  KORONA VIRUS: U Budvi zatvorena šetališta, plaže, trgovi… (foto)

Na snazi je i naredba o zabrani korišćenja svih šetališta na teritoriji Opštine Budva (Jaz, Budva, Bečići, Rafailovići, Miločer, Sveti Stefan, Pržno, Petrovac, Buljarica) svih plaža, trgova, parkova i javnih površina pogodnih i to za sva okupljanja koja se nalaze na teritoriji ove opštine kao i platoa ispred Starog grada…

Opštinski Tim je donio odluku da na prostoru Starog grada mogu boraviti samo vlasnici objekata i oni koji žive i rade na ovom lokalitetu, u skladu sa izdatim naredbama nadležnih državnih organa.

“Zadužuje se Komunalna policija da vrši kontrolu poštovanja svih izdatih zabrana korišćenja u saradnji sa Centrom bezbjednosti Budva. Svi koji su prekrše izdate naredbe biće procesuirani shodno propisanim zakonskim sankcijama. Ova mjera primjenjivaće se od ponedeljka, 15.02.2021 godine. Zadužuje se Služba zaštite i spašavanja Opštine Budva da vrši redovnu dezinfekciju svih objekata javnih ustanova na teritoriji opštine kao i javnih površina, stambenih ulaza, ulica, parkinga i drugih površina u samom cilju suzbijanja širenja novog korona virusa u cilju zaštite zdravlja građana”, navodi se u saopštenju Opštinskog tima. 

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja stavljaju na raspolaganje Patronažnoj službi JZU Dom zdravlja u cilju bržeg i efikasnijeg djelovanja i pružanja ali i pomoći COVID pacijentima koji se nalaze na kućnom liječenju.

Obaveza svih stanovnika Budve je, dodaje se, nošenje zaštitne maske na javnim površinama, a kontrolu i poštovanje će sprovoditi pripadnici Komunalne policije.

Čitaj još:   BUDVA: Ko je Marko Ljubiša Kan uhapšeni Škaljarac, nekoliko puta bio na meti napadača, ima debeo dosije... (foto)

“Sva službena vozila Opštine Budva, javnih ustanova i lokalnih preduzeća stavljaju se na raspolaganje opštinskom Timu za zaštitu i spašavanje a i za potrebe dopremanja hrane, ljekova i drugih potrepština građanima Budve kojima je pomoć potrebna. Pozivaju se privredni subjekti koji posluju u vrijeme važenja privremenih mjera da se striktno pridržavaju izdatih svih naredbi i poštuju higijenske, zdravstvene i druge uslove. U cilju smanjenja gužvi u objektima gdje se vrše pekarske djelatnosti preporučuje se da se roba izdaje putem šaltera kako bi izbjeglo zadržavanje u samim objektima i time održala preporučena socijalna distanca”, dodaje se u saopštenju. 

Pozivaju se trgovinski objekti koji se bave prodajom prehrambene i mješovite robe, finansijske institucije, apoteke, subjekti koji se bave poštanskom djelatnošću i drugi, da prilagode radno vrijeme novonastaloj situaciji i da strogo poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore o propisanoj socijalnoj distanci za korisnike usluga.

“Takođe se pozivaju da poštuju i druge propisane mjere kojima se obezbijeđuje veća sigurnost i bezbjednost zaposlenih i kupaca i time dodatno obezbijede poštovanje socijalne distance i sprečavanje širenja koronavirusa. Zadužuje se CB Budva da na osnovu dobijenih spiskova lica koji su pozitivni na COVID-19, od strane zdravstveno-sanitarne inspekcije i drugih nadležnih državnih organa vrši kontrolu poštovanja izrečenih mjera, kao i u slučaja kršenja istih preduzmu sve zakonske mjere u cilju sankcionisanja neodgovornih građana.”

Ističu i da se zadužuje sCB Budva da u situacijama kada drugi nadležni državni organi ne mogu pronaći ili stupiti u kontakt sa licima koji su COVID pozitivni ili im je izrečena mjera samoizolacije, preduzmu radnje kako bi se ista pronašla i procesuirala u skladu sa zakonskim nadležnostima.

Čitaj još:   BUDVA: Prvi januarski dan uz opere i arije- Turisti preplavili Ričardovu glavu, Uživaju na suncu i januarsko kupanje... (video)

“Svi državni, opštinski organi i službe su u obavezi da uspostave maksimalni stepen koordinacije i saradnje u svojim aktivnostima u cilju sprovođenja predloženih mjera za sprečavanje daljeg širenja epidemije koronavirusa”, zaključuje se. 

Ministarstvo zdravlja, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti donijelo je danas naredbu kojom se zabranjuje lokalnom stanovništvu izlazak sa teritorije Opština Budva i Tivat, saopšteno je iz tog resora.

izvor rtcg.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more