IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić: DF ucjenio Vladu da će pasti ako se… (foto)

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je u emisiji Teleskopija da su postojeći tužilački zakoni sjajni i na potrebnom nivou…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, utorak,16.02.2021…20.52… Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić: DF ucjenio Vladu da će pasti ako se… (foto)

“Puno vremena sni potrošlili u postojeće zakone, u stvaranje tima SDT-a i Specijalnog policijskog tima. Ove izmjene su išle da se elimište SDT. Ja sam se osjetio odgovornim, kao kapetan broda, tamo kapetan ide posljednji, ovdje ja idem prvi”, rekao je Katnić.

Prema njegovim riječima, pozvao ga je premijer Zdravko Krivokapić, a Katnić je predložio saradnju.

“Njega sam molio za pomoć u smislu predlaganju Zakona, organizaciono, ali vidio sam da on nema ni partiju, ni mogućnosti da utiče. Rekao je da su sa njim razgovarali iz Demoktata i URE, da će neće mijenjati ove zakone, ako bih ja podnio ostavku. Ja sam to prihvatio”, rekao je Katnić.

Čitaj još:   Uhapšen zbog "Božje droge"...

On je ocijenio da je Evropa burno reagovala na najavljene izmjene zakona o tužilaštvu jer bi izmjena bila neustavna.

Iznenađen odlukom Apelacionog suda

Prema njegovim riječima, iznenađen je odlukom Apelacionog suda u slučaju državni udar.

Kazao je da je bilo pritisaka iz DF-a na ministra pravde Vladimira Leposavića da da izjavu o donošenju Zakona o amnestiji.

“Oni su najavljivali da će pasti Vlada, ako se to ne završi. Državni udar je u svakom slučaju bio terorizam u pokušaju”, rekao je Katnić.

On je podsjetio da je devet osoba potpisalo sporazume o prizanju krivice.

Izvor Standard.co.me