IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POKREĆE SE ISTRAGA O LATIFI: London traži dokaz da li je princeza živa… (foto i video)

Britansko ministarstvo vanjskih poslova navelo je da se radi o jednom zabrinjavajućem slučaju i zatražilo dokaz da je Latifa živa…

LONDON: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,17.02.…14.32… POKREĆE SE ISTRAGA O LATIFI: London traži dokaz da li je princeza živa… (foto i video)

Ujedinjene nacije pokrenuće istragu o prinzeci Latifi, ćerki vladara Dubaija, koja je optužila svog oca da je od 2018. god, kada je pokušala da pobjegne iz Ujedinenih Arapskih Emirata, drži kao taoca.

Kancelarija Visokog komesarijata UN za ljudska prava predlaže da se Ujedinjeni Arapski Emirati ispitaju o zadržavanju i uslovima u kojima živi princeza.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova navelo da se radi zabrinjavajućem slučaju i zatražilo dokaz da je Latifa živa.

“S ozirom na ono što smo vidjeli, ljudi bi željeli da vide da je živa i zdrava”, izjavio je šef britanske diplomatije Dominik Rab.

Na snimku dostavljenom Bi- Bi- Si- ju, tridesetpetogodišnja i o Latifa bin Mohamed Al Maktum kaže da “strahuje za svoj život”.

Čitaj još:   VIC DANA: Đetić, zaboravio zaključati mobitel, pa legao spavati, kad se probudio ugledao svoju Natu kako čita poruke i… (foto)

Latifin otac, šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum, a on je jedan i to od najbogatijih šefova država na svijetu, vladar Dubaija i potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Princeza se se ne slaže s kraljevskom porodicom i više puta je pozivala javnost da pokrene demokratske reforme i založi se za veća prava žena.

Latifino svjedočenje o zarobljavanju medijima su dostavili njena bliska prijateljica Tina Jauhiainen, rođak po majci Markus Esabri i aktivista Dejvid Hej, koji svi stoje iza kampanje “Oslobodite Latifu”.

Dešavanja o slučaju netanka “Princeze Latife Al Maktoum” prati za naš portal iBalkan.net Điđa BOJADŽIĆ

izvor agencije

Čitaj još:   Može li JEFTINA DNEVNA POLITIKA, promijeniti u kamenu UKLESANU slavnu CRNOGORSKU ISTORIJU?
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more