IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Heroin se preko Rožaja doprema u NOVI PAZAR, a odatle u zapadnu Evropu

Prema saznanjima policija u regionu, koja su prenosili mediji, Keljmendi je vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, a u junu prošle godine je stavljen “na crnu” listu SAD i označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za SAD.

Prema podacima srpske policije Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina, koji u Peć stiže autobusima iz Carigrada i Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.

U Sarajevu poseduje tri kuće, dva stana i hotel “Kaza grande”, a u Podgorici stan. U crnogorskom letovalištu Ulcinj poseduje stan, 11 stambenih prostorija ukupne površine 377 metara kvadratnih, kuću, te stambenu zgradu od 1.600 metara kvadratnih. I – hotel na Velikoj plaži koji se zove isto kao onaj na sarajevskoj Ilidži – “Kaza grande”.

Čitaj još:   NOVI PAZAR:Poznat identitet nastradalog beskućnika u gradu...

Kad je reč o imidžu Keljmendija u BiH, sarajevski list “Dani” pisao je još 2004. da je on javnosti postao poznat omaškom – bivši načelnik ilidžanske opštine, naime, nikako nije uspevao da upamti ime hotela, pa ga je zvao – “Koza nostra”. Ubrzo je u Sarajevu postalo jasno otkud ova “omaška”, pošto je ime hotelijera sve češće “iskakalo” u pričama o obračunima u sarajevskom podzemlju.

“Kaza grande”, ali ulcinjska, lansirala je Keljmendija i među medijske zvezde u Crnoj Gori, pošto se našao u centru afere sa nelegalnom izgradnjom tog hotela.

izvor: nova.rs

SANDŽAK OTRGNUT OD SRCA: Srbija ODOBRILA otvaranje Generalnog konzulata BiH u NOVOM PAZARU

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković je, također, Read more

Hapšenje Migranata U Centru Novog Pazara

Noćas oko 21 čas u samom centru grada, u blizini Read more

Racija u centru Novog Pazara (Video)

Pogledajte video : https://youtu.be/PtTkcULDiqg izvor: sandzaklive.rs