IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNA VIJEST: Preminuo Đorđe Balašević, Panonski mornar

Kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini.

Legendarni kantautor je prije tri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Kako pišu mediji u Srbiji imao je COVID 19 i bio je u lošem stanju.

Doktori su preuzeli sve neophodne mjere liječenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo uslijed ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Podsjetimo, Balašević je imao infarkt sredinom novembra 2109. godine. 

Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru tokom koje je postao jedan od najvoljenijih pjesnika i kantautora u zemljama bivše Jugoslavije. Glumio je u nekoliko tv serija, za koje je pisao i muziku.

Sa suprugom Oliverom bio je u braku više od 40 godina. Upoznali su se krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada joj je i napisao pjesmu “Provincijalka”, a zatim cijeli niz drugih pjesama. Imali su troje djece, Aleksu, Jovanu i Jelenu.

Čitaj još:   Politički komentator Jakša Šćekić: Veliki izazovi pred Crnom Gorom, kađenje ne pomaže... (foto)

Pamtit ćemo ga po pjesmama “Ringišpil”, “Svirajte mi jesen stiže dunjo moja”, “Devojka sa Čardaš nogama”, “Ne volim januar”… Singl “Računajte na nas”, iz razdoblja dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji.

Ja ne živim čak ni od danas do sutra. Živim od danas pre podne do danas uveče. Ne znam stvarno. Imam par prijatelja i jednog malog psa koji maše repom kad se kasno vratim kući i dobro mi je. Samo neka ostane tako… Ovako je govorio daleke 1978. godine Đorđe Balašević, koji je preminuo danas u 67. godini.

Kada je izgovorio ove reči imao je prvi nastup sa grupom “Rani mraz”, sa kojom se proslavio.

izvor: agencije

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   BIJELE KALE ZA PIJANISTU KOJEM JE MONSTRUM ODUZEO BUDUĆNOST: Suze i jecaji na groblju, sahranjen Andrija Čikić... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more