IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Ubijena mečka koji je šetala kroz Berane- uhapšeno više ljudi… (foto)

Crnogorska policija večeras je privela nekoliko osoba iz Berana, za koje se osnovano sumnja da su ranije danas usmrtili medvjeda…

BERANE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, petak, 19.02.2021… 01.02… UŽAS: Ubijena mečka koji je šetala kroz Berane- uhapšeno više ljudi… (foto)

“Prema našim operativnim saznanjima, te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafinska rukavica, oružje i drugi eventualni dokazi i materijali”, naveli su iz policije.

Kako prenosi lolakni radio, pišu “Vijesti”, vijest da je mečka koja je danas sa mladuncima “prošetala” kroz urbanu gradsku zonu, svirepo je ubijena, ovo je uznemirilo je javnost u Beranama.

“Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspio sam i da pronađem mečku, nažalost, bila je ubijena. Ovo je djelo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavjestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je mogao da ovo učini”, rekao je za taj radio jedan od lovaca Mladen Premović.

Premović je izrekao ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja, koje je kako on smatra, bilo u obavezi da bezbjedno vrati mečku i mečiće u svoje prirodno stanište i zaštiti ih.

Čitaj još:   DANAS JE Dan kad je otišao MIRZA: Kinđe, hvala ti…

Radio Berane je prenio da je mečka pronađena u mijestu Jela- Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata.

Podsjetimo, fotografija na kojoj je jedno mladunče medjveda na drvetu u blizini hotela Berane u Beranama, a drugi kako šeta pored Lima vrlo brzo je postala viralna...

izvor vijesti.me