IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BURA U PODGORICI: Dritan i Sekulović ruše premijera Krivokapića!!! (foto)

Više izvora bliskih izvršnoj vlasti je “Vijestima” reklo da je na sastanku Vlade došlo do, na momente, žustre polemike…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivost, vijesti, nedelja, 21.02.2021…14.59…BURA U PODGORICI: Dritan i Sekulović ruše premijera Krivokapića!!! (foto)

Nesuglasice oko rješenja za direktora Uprave policije mogle bi da izazovu prvu ozbiljniju krizu unutar Vlade Zdravka Krivokapića, jer su se premijer i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sukobili oko toga kome treba povjeriti upravljanje tom bezbjednosnom institucijom.

Sekulovića je eksplicitno podržao i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Više izvora bliskih izvršnoj vlasti je “Vijestima” reklo da je na sastanku Vlade u petak došlo do, na momente, žustre polemike.

“Zastupajući svoj izbor, Sekulović je rekao da je spreman da snosi i političku i svaku drugu odgovornost, ako Zoran Brđanin ne opravda očekivanja”, objasnio je jedan izvor.

Uz Brđanina, među kandidati koji su stigli do intervjua su i Dragan Klikovac, Dragan Radonjić i Vojo Laković.

Izvor “Vijesti” navodi da je Sekulović objasnio da je Brđanin najbolje ocijenjeni kandidat, da je konkurs bio zakonit i da ga ne treba poništiti i da je spreman da podnese i ostavku ako se to desi.

Čitaj još:   POPLAVLJENI MNOGI LOKALI HAOS U CENTRU GRADA, Poslije jake kiše izlila se kanalizacija, vlasnici lokala na velikim mukama (foto i video)

Krivokapić je insistirao da se proba postići konsenzus po tom pitanju, a svi sagovornici “Vijesti” su saglasni da se stekao utisak da je izričito protiv toga da Brđanin bude na mjestu direktora UP, iako nije bilo konkretnog obrazloženja.

Prema informacijama sa sastanka, dio ministara insistirao je na tome da se moraju uvažiti procedure, ali i to što se na konkurs javio veliki broj kandidata.

Raspravljano je i o tome što Sekulovićev predlog nema podršku većine u parlamentu, odnosno Demokratskog fronta koji insistira da je najbolji kandidat advokat Dražen Medojević.

izvor borba.me

AKTUELNA VLAST UNAPRIJED SLAVI: Po Nikšiću mašu zastavama Srbije… (foto i video)

Kampanja uoči izbora pristalice aktuelne vlasti u Crnoj Gori izašli Read more