IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Potvrdili prvo mjesto PALI I BUGARI: Zmajevi pobjedom okončali kvalifikacije za Eurobasket… (foto i video)

Zmajevi su slavili sa 80: 61 i tako potvrdili prvo mjesto u grupi…

RIGA: Svijet, Sport, Košarka, vijesti, ponedeljak, 22.02.2021…17.09… Potvrdili prvo mjesto PALI I BUGARI: Zmajevi pobjedom okončali kvalifikacije za Eurobasket… (foto i video)

Bravo za Košarkašku reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je petu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket nakon što je u Rigi savladala Bugarsku.

Zmajevi su slavili sa 80: 61 i tako potvrdili prvo mjesto u grupi…

Sjajno je naš tim otvorio meč i nakon prve četvrtine imali smo tri poena prednosti (19:16). I u drugoj četvrtini Zmajevi su držali konce igre u svojim rukama (22:24), te su na poluvrijeme otišli sa pet poena prednosti (38:43).

Crni niz naš tim imao je samo u finišu treće četvrtine. Nakon što smo u 26. minuti stigli do dvocifrene prednosti, uslijedio je pad. Bugari su napravili seriju 10:0 i u zadnjih deset minuta ušli su sa zaostatkom sa dva poena (54:56).

Čitaj još:   Ronaldinjo sa lisicama pred sudom, tužilaštvo traži produžetak pritvora! (foto)

No, izabranici trenera Vedrana Bosnića pravu sangu pokazali su u zadnjoj četvrtini, kada su naprosto “pregazili” Bugare i stigli do pete pobjede u kvalifikacijama.

Kenan Kamenjaš je bio sjajan i ostvario je double-double učinak. Ubacio je 17 poena, uz 14 skokova i tri asistencije.

Dvocifreni su bili i Emir Sulejmanović (14 poena, devet skokova), John Daniel Roberson (13 poena, sedam asistencija), Aleksandar Lazić, te Ajdin Penava (po deset poena). U poraženom sastavu najefikasniji bio je Konstantin Kostadinov sa 11 poena…

izvor ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more