IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bosna Hersek Basketbol Takımının Gururu EMIR SULEJMANOVIĆ!

Emir Sulejmanović, Srebrenica'nın cehenneminden çıkıp Bosna Hersek Ejderhalarının en önemli silahlarından biri haline geldi ve takımını Avrupa Şampiyonası'na gitmesini mimarlarından olarak Bosna-Hersek milli takımının gururu haline geldi.

Bosnalı basketbolcunun başarısının hikayesi, plan, vizyon, arzu, cesaret ve vatan sevgisinin sonucu olarak ortaya çıktı. Elbette, bu aynı zamanda gelecekte çok konuşulmaya devam edecek bir adamın hikayesi ve iBalkan.net olarak bu genç yıldızın sonraki adımlarını takip edecek ve tüm başarılarını sizlerle paylaşmaya devam edecek…

Emir Sulejmanović, 13 Temmuz 1995'te Luka'nın Srebrenica köyünde doğdu ve etnik temizlikte hayatta kalmayı başardı. BM koruma altındaki Srebrenica bölgesi ve Žepa'nın “Çetnik” ordularının eline geçmesinden iki gün sonra dünyaya gelen oyuncu Olympia, Barselona, İtalyan Orlando, Cibona, Breogana, Fuenlabrada, Bilbao ve Tenerife'den birçok Avrupa takımında oynadı. Hayatı boyunca, Srebrenitsa'daki soykırım hakkındaki gerçeği tüm Dünyaya duyurmaya çalıştı.

25 yaşında olan başarılı basketbolcu, şu anda İspanyol ekiplerinden Tenerife ve Bosna Hersek Erkek Basketbol Milli Takımı'da oynayan başarılı sporcu. Bosna Hersek Milli takımı için Euro Basket 2020 elemelerinde takımının grubu lider yapan ve Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan “Ejderhalar”ın en önemli basketbol oyuncusu!

25 yaşında olan başarılı basketbolcu, şu anda İspanyol ekiplerinden Tenerife ve Bosna Hersek Erkek Basketbol Milli Takımı'da oynayan başarılı sporcu. Bosna Hersek Milli takımı için Euro Basket 2020 elemelerinde takımının grubu lider yapan ve Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan “Ejderhalar”ın en önemli basketbol oyuncusu!

Avrupa Şampiyonası'na girmeyi başaran Bosna Hersek milli takımını ve turnuva sırasında yaşanan olayları takip eden muhabirimizin gözüne takılanlar şu şekilde;

Čitaj još:   ZBOG ISTUPA O EZANU: Zatražena smjena zastupnice Naše stranke Miomirke Melank... (foto, video)

Emir Sulejmanović, Eurobasket 2022 elemelerinde seçilen en iyi ilk beşete yer aldı. Ayrıca beşinci tur maçlarının MVP'si oldu…

Bosna Hersek milli basketbol takımı, Eurobasket elemelerindeki en başarılı oyuncu. Bu yüzden Emir Sulejmanović'ten Eurobasket sürecinin nasıl geçtiğini ve kendisini Avrupa basketbol dünyasında nasıl gördüğü konusundai fikirlerini merak ettik…

Ibalkan.net: Üç yıl önce sadece BH milli takımında oynamaya karar verdiniz, bunu değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

Sulejmanović – “18 yaşımdayken sadece Bosna Hersek için oynamak istediğime karar verdim ve izin almak için 5 yıl bekledim. Beklediğim tek bir gün için bile pişman değilim. Çünkü her şey kendi zamanla yerine oyuruyor. Ayrıca, Bosna Hersek için oynamaya karar verdim çünkü kalbim Bosna'ya atıyor ve kendimi Bosnalı hissediyorum …

” ibalkan.net: Avrupa'da ki oyuncular arasında bu kadar kolay üçlük atan ve %55 oranda başarılı olan tek oyuncu sizsiniz. Bu bir yetenek mi yoksa çok çalışmanın mı sonucu?

Sulejmanović – “Her antrenmandan önce salona geliyor ve sonunda da tekrardan şut idmanı yapıyorum. Bu yüzden çok çalışıyorum ve sürekliliğimi koruyorum. Ama en önemli şey kendime olan inancım..”

ibalkan.net: Bosna Hersek milli takımı ile Avrupa Şampiyonasına katılmayı başardınız. Aynı Eurobasket'te ki beklentiniz nedir ve hangi sonuç sizin için tatmin edici olur?

Sulejmanović – “Oynamak için bu kadar süre bekledikten sonra, bu kişisel başarımdan çok memnunum. Bu benim ve tüm takımımız için büyük bir ödül. Turnuvada öncelikle ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak ve temsil etmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacak ve milletimizi gururlandırmak için çok çalışacağız…

Čitaj još:   O ĐOKOVIĆU I OVOG JUTRA: Novaka vratili u hotel Park, na naslovnicama većine medija gotovo identičan naslov- "Napolje!"... (foto, video)

ibalkan.net: Eski kulübünüz Barselona'ya karşı hala tutkunuz var mı? Kariyer planınıza göre sizin için bir sonraki adım nedir? NBA'de oynamak ve draftlara katılmak gibi bir planınız var mı?

Sulejmanović – “Öncelikli hedefim Euroleague'de oynamak ve başarılı olmak. Ardından tabii ki NBA'de oynamak istiyorum. Bu benim en büyük hayallerimden biri. Ancak öncelikle adım adım ilerlemem gerekiyor. Elimden geleni yapıyorum ve önümüzdeki seneler bizlere neler göstereceği göreceğiz. Elimden geleni yapıyorum ve ne kadar ileri gidebileceğimi göreceğiz …”

Piše ADNA Bojadžić

http://ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more