IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUKOVAR- Masovna tučnjava Hrvata i Srba: Više tinejdžera završilo u bolnici! (foto)

U Vukovaru je danas došlo do vršnjačkog nasilja i to baš danas na Dan borbe protiv takvog nasilja…

VUKOVAR: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 25.02.2021…11.59… VUKOVAR- Masovna tučnjava Hrvata i Srba: Više tinejdžera završilo u bolnici! (foto)

U srijedu u Vukovaru se dogodio još jedan incident u kojem je učestvovalo više mlađih osoba, a najmanje jedna osoba je povređena i koja je zatražila pomoć ljekara u vukovarskoj bolnici. Povređen je tinejdžer srednjoškolac srpske nacionalnosti…

Blizu Tehničke škole Nikole Tesle jutros je izbila masovna tučnjava. Neslužbeno, riječ je o međunacionalnom okršaju, a nekoliko učenika s lakšim ozljedama prevezeno je u vukovarsku bolnicu, objavio je HRT.

– Policija je zaprimila dojavu kako je oko 8:30 došlo do sukoba više mlađih osoba u ulici Hrv. zrakoplovstva u Vukovaru. Policijski službenici koji su bili u blizini odmah su intervenirali i trenutno provode izvide kako bi utvrdili sve okolnosti događaja nakon čega ćemo imati više informacija.

Policija sve drži pod kontrolom, rekao je danas Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Danas se inače obilježava Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, međunarodno poznati kao Pink Shirt Day – Dan ružičastih majica, koji se obilježava posljednje srijede u veljači u cijelom svijetu.

Čitaj još:   Svi su sretni, ali zemlja je na koljenima– Crnoj Gori prijeti nevjerovatan scenario! (foto, video)

Sve je počelo 2007. godine kada su srednjoškolca u Kanadi maltretirali jer je u školu došao u ružičastoj majici kao podrška majica koja se borila protiv raka. Nekoliko dana kasnije, njegovi prijatelji kupili su ih još 50-ak i dijelili drugim mladićima.

Obilježavanje tog dana podrazumijeva provođenje javne kampanje usmjerene na cijelu javnost, posebice djecu i mlade s ciljem njihove senzibilizacije o važnosti uočavanja problema te aktivnog angažmana u sprječavanju svih oblika vršnjačkog nasilja, priopćeno je iz MUP-a, koji se uključio u edukaciju te obilaze škole, vrtiće i odgojno obrazovne ustanove kako bi educirali djecu i učenike.

– Nasilje je postalo svakodnevna pojava, univerzalno, normalno, koristi za uspon na društvenoj ljestvici, kazala je psihologinja Ivana Garašić na online okruglom stolu “Ne lajkaj nasilje – reagiraj!” u povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ono što je, kaže, postalo zabrinjavajuće u posljednje vrijeme, pogotovo u doba pandemije, je seljenje nasilja na online platforme.

Izvor : R.I / Foto: hrt

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more