IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDIJI IZ SVIJETA IZVJESTILI: Izrael izveo raketni napad na Damask, sirijska odbrana uzvratila… (foto i video)

Državna TV citirala da je većina izraelskih projektila oborena prije nego što su pogodili ciljeve u blizini Damaska…

DAMASK: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 01.03.2021…00.09…  MEDIJI IZ SVIJETA IZVJESTILI: Izrael izveo raketni napad na Damask, sirijska odbrana uzvratila… (foto i video)

Sirijska protivzračna odbrana aktivirana je u glavnom gradu Damasku i njegovim južnim predgrađima u nedjelju navečer kako bi odbila izraelski raketni napad, izvijestili su državni mediji. O žrtvama nije bilo riječi.

Državna TV citirala je neimenovanog vojnog dužnosnika da je većina izraelskih projektila oborena prije nego što su pogodili ciljeve u blizini Damaska.

Čitaj još:   TUGA VELIKA: Korona odnijela još jedan život– na Ahiret preselio Jusuf Bubica bivši ministar saobraćaja KS (foto)

Izrael je tokom proteklih godina pokrenuo stotine udara na vojne ciljeve povezane s Iranom u Siriji, ali rijetko priznaje ili raspravlja o takvim operacijama, javlja AP.

Izrael na iransko utvrđivanje sjeverne granice gleda kao na crvenu liniju, a u više je navrata udario u objekte i konvoje oružja povezane s Iranom namijenjene Hezbollahu.

Ovaj napad uslijedio je nakon što su SAD u četvrtak pokrenule vazdušne napade u Siriji, gađajući objekte u blizini iračke granice koje koriste iranske militantne grupe. Pentagon je tada rekao da su ti napadi bili odmazda za raketni napad u Iraku početkom ovog mjeseca.

izvor AP

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more