IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prvi put nakon smrti Đorđa Balaševića: Oglasila mu se supruga Olivera… (foto i video)

Olivera Balašević nije se oglašavala u javnosti otkako je prije deset dana preminuo njen suprug, legendarni Đorđe Balašević. Fotoreporteri su je snimili samo ispred kuće u Novom Sadu, gdje je od vjenčanja živjela s Balaševićem….

NOVI SAD: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 02.03.2021…19.59… Prvi put nakon smrti Đorđa Balaševića: Oglasila mu se supruga Olivera… (foto i video)

Olivera prvi put oglasila na svom Instagram profilu nakon suprugove smrti, a oglasila se u povodu Međunarodnog dana materinjeg jezika. Olivera, inače autorica knjige “Planeta dvorište”, objavila je video iz gostovanja u jednoj emisiji u kojoj je govorila u povodu obilježavanja ovog dana.

Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U kaosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, tko smo mi ako ne stremimo k vrijednostima? Najdubljim, onim što vuku iz naših korijena i tiho nas, šaptom, podsjećaju tko smo. Tako i danu maternjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korijene. Majke. Bake. Nas same – napisala je Olivera.

Čitaj još:   RASIM Ljajić i Zorana Mihajlović u Sndžaku: O infrastrukturnim projektima tri opštine...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more