IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA AKCIJA FUP: Uhapšena grupa, harali BiH, pljačkali trgovine i pumpe, ukrali 14 auta… (foto)

Radi se o koordiniranim akcijama redom unutrašnjih poslova Tuzlanskog, Srednjobosankog, Zapadno- hercegovačkog i Zeničko- dobojskog Kantona i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog Kantona, saopćio je jutros FUP…

TUZLA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 02.03.… 13.59… VELIKA AKCIJA FUP: Uhapšena grupa, harali BiH, pljačkali trgovine i pumpe, ukrali 14 auta… (foto)

Pripadnici Federalne uprave policije pretresli su 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja, te uhapsili šest osoba koje se sumnjiče koje se sumnjiče za napade na najmanje 14 poslovnih subjekata: benzinskih pumpi, trgovačkih centara i drugih, kao i za krađu najmanje 14 automobila. 

Jedna osoba je u bijegu i za njom je raspisana potjernica.

Radi se o zajedničkim koordiniranim aktivnostima sa pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog, Srednjobosankog, Zapadno-hercegovačkog i Zeničko-dobojskog Kantona i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog Kantona, saopćio je jutros FUP.

Akcija se provodi od 28. februara, avezana je za dokumentovanje organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom teška krađa.

– U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe nadležnog suda izvršeni su pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja, te je lišeno slobode šest osoba inicijala N. H. (1972), A. Ć. (1989), A. Š. (1982), A. Š. (1979), M. I. (1980) i E. D. (1985) dok je za E. DŽ. (1977) raspisana operativna potjernica.

Čitaj još:   HOROR, TEŠKA NESREĆA: UDES, ima povređenih i mrtvih, više hitno prevezeni u Klinički centar... (foto)

Oni se sumnjiče da su u vremenskom periodu od početka 2020. godine, na području Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Zeničko – dobojskog, Hercegovačko – neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona, te Distrikta Brčko, organizujući se s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, počinili više napada i pokušaja napada na najmanje 14 poslovnih subjekata: benzinskih pumpi, trgovačkih centara i drugih privrednih subjekata na prostoru Federacije BiH i Brčko Distrikta.

Tomkojom prilikom su otuđili preko 200.000 KM, kao i veću količinu robe, cigareta, kafe, alata, te drugih proizvoda koje su pronašli u objektima i time poslovnim subjektima nanijeli veću materijalnu štetu.

Također, s ciljem izvršenja ovih krivičnih djela prethodno su ukrali 14 putničkih motornih vozila i pokušali ukrasti sedam motornih vozila na području spomenutih kantona – navodi se u saopćenju FUP-a.

Iz ove policijske agencije dodaju da će uhapšeni danass, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu SBK.

Čitaj još:   MILJANA VAN SEBE: Progovorio mali Željko, ovo su njegove prve riječi...

Izvor. agencije

PROCVJETAO NOVI BIZNIS: HIT iz svijeta stigao i kod nas- popusti 90 odsto!!! (foto i video)

Cvijeta novi biznis... BEOGRAD: Regija, Ekonomija, vijesti, srijeda 14.04.… 00: Read more

NAJPROVOKATIVNIJA HALJINA S*KSI VODITELJKE: Olja pokazalala… (foto i video)

Olja pokazalala brutalan dekolte, a dole SVE PROVIDNO... BEOGRAD: Regija, Read more

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović:”Nova vlast ugrozila karakter CG”… (foto)

Milo Đukanović ocijenio da politika nove vlasti udarila temeljne vrijednosti Read more

ZASTRAŠUJUĆA IZJAVA VULINA- ”AGRESORKE NAMJERE PREMA CRNOGORSKOJ DRŽAVI”

„Izjava ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina kako trenutne Read more