IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Počela kontrolirana normalizacija, restorani primaju goste, đaci se vraćaju u škole… (foto i video)

Erdogan je najavio novo razdoblje kontrolirane normalizacije u Turskoj i dodao kako će ublažavanje ili pooštravanje mjera ovisiti o epidemiološkoj situaciji…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03.03…11.39… ISTANBUL: Počela kontrolirana normalizacija, restorani primaju goste, đaci se vraćaju u škole… (foto i video)

U Turskoj je danas počelo ublažavanje restriktivnih mjera borbe protiv pandemije COVID-19 i to shodno kontroliranoj normalizaciji koju je sinoć najavio predsjednik zemlje Redžep Tajip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

Širom Turske od 7 do 19 sati dozvoljen je rad restoranima, slastičarnicama, kafeterijama, čajdžinicama i sličnim uslužnim objektima koji mogu koristiti do 50 posto kapaciteta.

Izuzetak su distrikti koji su zbog loše epidemiološke slike proglašeni visokorizičnim i ublažavanje mjera u njima je odgođeno.

Tako su restorani u Istanbulu počeli primati svoje goste. Mještani nakon nekoliko mjeseci imaju priliku da jedu izvan domova, a osoblje i dalje upozorava na preventivne mjere nošenja maski i održavanja fizičke distance.

U Turskoj su danas otvorene i osnovne škole i đaci se autobusima ili u pratnji roditelja vraćaju u učionice.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 26. avgust 2020. godine

Ugostitelji u popularnim istanbulskim kvartovima primaju goste i uređuju svoje objekte u skladu s preporukama nadležnih vlasti koje traže da se ne premaši polovica kapaciteta.

Pored primanja prvih gostiju, istanbulski ugostitelji nastavljaju i dostavu koja im je proteklih sedmica bila jedini način rada.

Na ulicama Istanbula primjetna je i povećana saobraćajna gužva, a posebno na cestama koje povezuju azijski i evropski dio grada na Bosforu.

Erdogan je sinoć kazao kako vlasti pomno prate epidemiološku situaciju i borbu protiv pandemije u svijetu i da na bazi toga ažuriraju vlastitu strategiju borbe.

Ističući kako je u Turskoj anticovid vakcinu primilo više od deset posto stanovnika, Erdogan je kazao da je ta zemlja po tome među pet najboljih država u svijetu.

Erdogan je također kazao da će tok novog razdoblja kontrolirane normalizacije ovisiti isključivo o epidemiološkoj situaciji i da će ona diktirati brzinu ublažavanja ili pooštravanja preventivnih mjera.

izvor agencije aa

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more

Čitaj još:   "CRNOGORSKI OBRAZ": Kako krše mjere, oni koji ih donose, uz brlju i Bibliju, šalju mržnju svemu, što je njima strano... (foto i vudeo)
NAJPROVOKATIVNIJA HALJINA S*KSI VODITELJKE: Olja pokazalala… (foto i video)

Olja pokazalala brutalan dekolte, a dole SVE PROVIDNO... BEOGRAD: Regija, Read more

PRVI RAMAZANSKI POST

Sigurno se svi sjećate prvog posta, ja ga nisam zaboravio Read more

Dnevni horoskop za 14. april 2021. godine

Ovan napreduje, Biku zavide, nesuglasice pred Blizancima, Rak mašta, Lav Read more