IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME Narednih dana sunčano, promjena u noći s petka na subotu… (foto)

Lokalno, po kotlinama, bit će magle, vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 7°C, najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, srijeda, 03.03.2021…10.39… VRIJEME Narednih dana sunčano, promjena u noći s petka na subotu… (foto)

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 4. marta, u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano vrijeme.

Lokalno, po kotlinama u Bosni, bit će magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

Do promjene vremena doći će u petak, 5. marta, kada se u Bosni i Hercegovini očekuje postepeno naoblačenje prijepodne. U drugoj polovini dana bit će pretežno oblačno vrijeme.

Padavine se očekuju od večernjih sati i tokom noći na subotu. Glavnina padavina je u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

Čitaj još:   OPASAN JE SLOBODAN VASKOVIĆ: “IGOR Dodik, član narko kartela koji je porobio RS"... (foto)

srijeda 03.03.2021. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike, duže sunčane intervale i porast temperatura, tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti. Nakon vedrije noći, jutro će biti hladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu. Poželjno je topliji dio dana provesti na otvorenom, ne pretjerujući pri tome sa aktivnostima.

Pretežno oblačno vrijeme prognozira se i za veći dio dana u subotu, 6. marta. Širom Bosne prijepodne se očekuje susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini uglavnom lokalno može pasti malo kiše. Nešto više padavina na sjeveru Hercegovine.

Razvedravanje u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

Izvor: iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more