IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČUDO NA SANREMU: Zlatan Ibrahimović izašao na scenu uz pjesmu SENADE Nade Topčagić “Jutro je”(video)

Od kako je Zlatan Ibrahimović na intagramu plesao uz pjesmu Nade Topčagić, “Juto je”, te se sinoć pojavio na muzičkom festivalu Sanremo uz muziku iste pjesme, svi pričaju o popularnoj pjevačici. Ona mu poručuje: Podigao si me iz pepela. Da se podsjetimo biografije SENADE Nade Topčagić.

Senada Nada Topčagić je pjevačica narodne muzike porijeklom iz Bosne i Hercegovine, prepoznatljiva po pjesmama „Jutro je“, „Treba mi rame tvoje“, „Zovem te, zovem“, „Mihajlo, Miki, Miki“ i drugima. Rođena je 3. jula 1953. godine u Modriči. Iz braka s estradnim menadžerom Zlatkom Đorđevićem ima sina Miroslava.

Prvu singl ploču snimila je sa 22 godine. Od tada do 2004. godine objavila je 18 studijskih albuma i desetak singlova i kompilacija. Njene ploče su prodavane u tiražima od 50 do 100 hiljada primeraka.

Senada Topčagić je rođena 1953. godine u Modriči. Sa bakom, dvije sestre i bratom odrasla je u selu Tarevci nedaleko od rodnog grada, jer su roditelji u to vrijeme radili u Slavoniji. Jedan dio života je provela u Osijeku, gdje je pohađala osnovnu školu, ali se brzo vratila u BiH i u Modriči završila osnovnu i Srednju hemijsku školu. U jednom intervjuu je ispričala da je još kao djevojčica, čuvajući stoku pomalo pjevušila i sanjala kako će da snimi album i postane popularna. Otac ju je vodio na nastupe čuvenih pjevača, a kupio joj je i tranzistor na kome je obično slušala zabavnu muziku i sevdalinke.

Po završetku srednje škole se zaposlila, ali je saznala za audiciju za pjevače amatere koja se tada održavala u Modriči. Odlučila je da se prijavi, uprkos tome što se roditelji nisu slagali sa njenom namjerom da postane pevačica. Na toj audiciji je zauzela tek sedmo mjesto, a organizatori su se razočarani vratili u Beograd. Međutim, Žika Radenković, čuveni aranžer i instrumentalista iz Knjaževca je prepoznao potencijal u Nadinom glasu i pozvao je u Beograd. Sa samo 18 godina ona je krenula u osvajanje jugoslovenskog muzičkog neba.

Čitaj još:   Nakon srednjeg prsta, Ibra pokazao i mišiće: Srećan Božić vama i vašim ženama... (foto)

Njena popularnost nije jenjavala  skoro 15 godina od izlaska prve „singlice“, a pokazalo se 1990. godine kada je u prodaju izašao album „Koju igru igraš“

Ipak, najtrajnija među njima je ostala „Jutro je“ koja je i danas vrlo tražena i koju pjevaju mnogi mladi pjevači. 

Već nakon prve ploče bila je svjesna da je publika voli i da će se u životu baviti pjevanjem. Pored glasa, krasi je i harizma kojom plijeni pažnju gdje god se pojavi, ali i neobični stajlinzi po kojima se oduvjek razlikovala od svojih koleginica. Nada je već decenijama u braku s estradnim menadžerom Zlatkom Đurđevićem, pa nije ostavljala mnogo prostora tabloidima da se bave njenim ljubavnim životom. Nada i Zlatko imaju sina Miroslava, te dvoje unučadi. Pjevačica je, bez obzira na to što uvjek iskreno kritikuje i hvali one koji to zaslužuju, dobrim odnosima sa većinom kolega. Pjevačica za sebe kaže da je vrlo temperamentna, a tajna njenog uspješnog braka možda se krije u tome što je njen suprug potpuno drugačija osoba.

Čitaj još:   KAKO JE ZLATAN PONIZIO ZLO U SRBIJI I SPASIO CRVENU ZVEZDU

Ovih dana Nada Topčagić je ponovo zvjezda o kojoj se priča. Naime, fudbaler Zlatan Ibrahimović je prvo podijelio video na Instagramu gde pleše uz Nadin hit “Jutro je”, a zatim se pojavio uz istu muzičku pratnju na muzičkom takmičenju Sanremo. Nada se oduševljeno slikala sa Zlatanovim dresom, poručivši mu : Podigao si me iz pepela do zvjezda.

izvor: stil.rs

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more