IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Akademik AVDO Sidran otvoreno o Vučićevim vakcinama… (foto i video)

Abdulah Sidran, komentarišući nedostatak vakcina protiv koronavirusa u BiH, rekao je u emisiji “Pressing” da se “naša vlast valja u blatu posljedica dok o uzrocima niko ozbiljan ne želi, ne smije ili neće da razgovara”…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 05.03…11.29… Akademik AVDO Sidran otvoreno o Vučićevim vakcinama… (foto i video)

“U IME KOGA TAKVU BLAMAŽU TRPE…”

“Naša politika se valja u blatu posljedica, dok o uzrocima niko ozbiljan ne želi, ne smije ili neće da razgovara, tako da ja ove pojavnosti čak i ne želim komentarisati. Ako se kaže ne umije, tu fali hoće li ili neće. Ja mislim da oni svašta znaju, nego se tu radi o nečemu što je rezultat našeg nakaradnog državnog društvenog, ustavnog i svakog drugog uređenja…

Pojava korone bila idealna da se udruže sve patriotske snage, da se pokaže da je besmisleno imati 10 kantona pa je zdravstveni sistem kojeg je korona razotkrila, pokazala u njegovoj ozbiljnosti, manjkavosti, pa onda koronom bude dokazano da ne može funkcionisati na etnonacionalnom principu, da onaj iz Trebinja mora ići u Banjaluku, a pod nosom mu Mostar… Političari koju dugoročno razmišljaju, morali su prepoznati u toj stravičnoj nesreći Covida i priliku da se svijetu kaže: ‘Vidite šta ste napravili'“, komentarisao je Sidran.

Da država ne može funkcionirati, to tvrde oni koji ne daju da funkcionira, rekao je Sidran te naveo kako “RS nije sama sebi svrha”.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: Da Ibrahimović ne može da zakaže sjednicu, ne biste se toliko pomamili... (foto, video)

To su faze; svrha je ono što je smišljeno u Beogradu i oni koji svakodnevno čine sve da ta država ne funkcioniše i najglasnije to govore, i u tom smislu takođe je trebao nastupiti patriotski front“, istaknuo je.

Akademik Sidran je za N1 komentarisao i donaciju Republike Srbije 5.000 vakcina za Bosnu i Hercegovinu koje je jučer u Sarajevo donio predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić.

“Moj Nurija je rekao ovako, misleći na susjednu zemlju: ‘Teško onoj zemlji u kome zlo može biti zamijenjeno samo većim zlom.’ Miloševića je mogao zamijentii samo veći četnik, mada on nije ni bio četnik, bio je diktator. Na taj način ne može računati na glasove pobjedničke – ni onaj u Zagrebu ako ne koketira s ustaštvom i zato nama treba da bude zanemariv personalni aspekt”, rekao je Sidran.

Rekao je i da je u vezi s vakcinama koje je Vučić jučer donio, “ponižavajuće sve ako te dovode u poziciju hendikepiranog ili trećeg brata koji je malo ćaknut”.

Bolje postaviti pitanje interes postoji kod naših faktora odlučivanja, u ime koga takvu blamažu trpe. Ja bih to pitao Željka Komšića, za koga sam 20 godina se zalagao. Kakvih 5.000 vakcina, pa nama treba 500.000 da bismo prvi korak učinili u masovnoj vakcinaciji. Dopustili smo sebi da nas u toj igri, pijačnoj, prevrtantskoj, dopustili smo sebi to lopovsko poigravanje s ljudskim sudbinama, i u tom smislu se, naravno, osjećamo bijedno“, dodao je.

Čitaj još:   PLJEVLJA- TEŠKA NESREĆA KOD TERMOELEKTRANE: Ima poginulih i više povriješenih lica... (foto, video)

izvor N1

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more