IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Političaru Abazović Dritane, spavaš li mirno? (foto)

“Političari su nešto slično pelenama. Treba ih često mijenjati. Iz istog razloga…”

PODGORICA:Crna Gora, Kolumne, Zanimljivosti, petak, 05.03. 2021… 11.29… Političaru Abazović Dritane, spavaš li mirno? (foto)

piše: Željko Vukmirović

Fino je to rekao Mark Tven.

Političar Abazović, bar dok se obračunava sa prethodnom vlašću, očigledno ne vidi dvorište svojih nalogodavaca. Niti njihovo grebatorsko porijeklo, niti način sticanja materijalnih dobara, niti njihov konvertizam. A njegov manir optuživanja i osuđivanja, pa ticalo se to i pola Crne Gore, može se smatrati samo za oholost sitnog izvođača radova na putu. I to onom kome je dato da škrbne nešto za nekih sto metara. Nema dalje…

“Političari su nešto slično pelenama. Treba ih često mijenjati. Iz istog razloga.”

I tako stižemo do potpredsjednika crnogorske Vlade Dritana Abazovića. I to prečicom. U duhu nužde. Ovo shvatite kako god hoćete. Jer, teško da će se naći neki političar na ovim balkanskim prostorima, pa i šire, koji se opsjednut vlašću tako brzo prosuo ili samo iz sebe po sebi prosuo sve to što već zna da stane u pelene.

Čitaj još:   NEPOŠTOVANJE: Krivokapića u SRBIJI DOČEKAO potpredsjednik Vlade u FARMERKAMA

Oni političari koji idu na nacionalizam su ionako samo nacionalisti, sa njima nema nekog naročitog cijepanja glave. Tu su stvari jasne, bolesne, neizlječive. A i gužva je na toj magistrali, vrijedno je zaobilaženja.

Zato odabir tzv. građanske partije za jednog političara predstavlja, a mora se priznati, izuzetnu smicalicu. To još niko nije izveo. A niko nije izveo ni to da se sa pretpostavljenim demokratskim uvjerenjima toliko puta hvata za pendrek i promoviše u policijski autoritet.

Političar Abazović, bar dok se obračunava sa prethodnom vlašću, očigledno ne vidi dvorište svojih nalogodavaca. Niti njihovo grebatorsko porijeklo, niti način sticanja materijalnih dobara, niti njihov konvertizam. A njegov manir optuživanja i osuđivanja, pa ticalo se to i pola Crne Gore, može se smatrati samo za oholost sitnog izvođača radova na putu. I to onog kome je dato da škrbne nešto za nekih sto metara. Nema dalje.

Pa…spavaš li mirno Abazović Dritane?

Čitaj još:   SARAJEVO, DRAMATIČNO SAOPŠTENJE KRIZNOG ŠTABA:"Spremite se na najgore…" (foto)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more