IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VICEPRVAK PLANETE- ZLATNI LJILJAN: AMEL Tuka poučio naciji, ostavit ću večeras srce na stazi… (foto)

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka večeras od 19.55 sati trči kvalifikacionu trku na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici…

TORUNU: Svijet, Sport, vijesti, petak, 05.03. 2021… 13.59… VICEPRVAK PLANETE- ZLATNI LJILJAN: AMEL Tuka poučio naciji, ostavit ću večeras srce na stazi… (foto)

Amel Tuka, nakon što je u četvrtak odradio doping-test, srebreni u disciplini 800 metara sa posljednjeg Svjetskog prvenstva kaže kako večeras “probija led”.

Večeras “probijamo led” na Evropskom prvenstvu u dvorani u kvalifikacijama na 800 m, sa početkom u 19:55!

Osjećam se dobro, pogotvu poslije trke u Madridu gdje sam ispunio svoj jedan cilj, a to je da idem ispod 1:46 u dvorani.

Sada težimo ka drugom cilju, da se plasiramo u finale ovog dvoranskog prvenstva! – napisao je Tuka na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, te dodao:

Čitaj još:   Kosovska policija uhapsila, Srbina osumničenog za ratne zločine...

Da, ali da prvenstvo je skroz druga priča, dvorana je kao dvorana, nepredvidiva i puna izazova. Svoje srce ću sigurno ostaviti na stazi večeras i šta god da se desi i gdje god da me put odvede na ovom prvenstvu, znajte da je ovo, za mene i moj tim, samo jedna usputna stanica za ljeto i za Olimpijske igre!

izvor iBalkan.net

MJERKA LI DRITAN PRMIJEROVU FOTELJU?

Ne samo da postupcima, odlukama, kontrolom svega što radi Vlada, Read more