IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LEDENO JUTRO OSVANULO: Vedro i hladno, u pojedinim područjima na snazi žuti meteoalarm… (foto)

Zbog niskih temperatura za područje Sarajeva, Foče i Višegrada na snazi je žuti meteoalarm…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, nedelja, 07.03.2021… 08: 59… LEDENO JUTRO OSVANULO: Vedro i hladno, u pojedinim područjima na snazi žuti meteoalarm… (foto)

U regiji juga Evrope i na Balkanu kao i u našoj zemlji Bosni i Hercegovini jutros je vedro i biće pretežno sunčano vrijeme…

Do ponedeljka 08. marta prognozira se sunčano vrijeme uz natprosječno visoke dnevne temperature zraka. Tokom jutra ponegdje u Bosni i dalje je moguć prizemni mraz, a rijetko i magla po kotlinama i duž riječnih dolina. U Hercegovini sunčano i toplo tokom cijelog dana uz slab vjetar sjevernog smjera. Krajem sedmice i u dane vikenda očekuje se promjena vremenskih prilka uz slabe padavine i niže temperature zrake

Temperature zraka izmjerene u 7 sati su iznosile (°C): Bugojno -9; Bjelašnica , Ivan-sedlo -8; Bihać, Sanski Most -7; Sarajevo-Bjelave, Tuzla -6; Gradačac -2; Grude -1; Mostar 2; Neum 4; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano opada. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Čitaj još:   Živković: Nikšićki izbori- kad je politika važnija od života

Zbog niskih temperatura za područje sarajeva, Foče i Višegrada na snazi je žuti meteoalarm.

nedjelja 07.03.2021. godine
Stabilnije vrijeme, uz duže sunčane intervale, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Obzirom da će biti osjetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. Poželjno je toplije dijelove dana provesti na otvorenom. Sa dolaskom noći moguće su blaže reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova i nesanice, kao posljedica blizine promjene.

Sutra u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake na jugozapadu i jugoistoku Bosne. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća na jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 6 do 12 °C.

Zima ne posustaje…

Čitaj još:   Konjević: AL JE ĐAVO, AL SU MAĐIJE…

http://iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

IDU JOŠ TRI DANA KIŠE, A POTOM PREOKRET…

Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se Read more