IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROFIL”SRBIJANSKOG KASAPINA”: VELJA NEVOLJA u džepu nosio bombu, otac mu se raznio kašikarom… (foto)

Snimali su izvršenja ubistava i prijetnji, pa su te stravične snimke slali jedni drugima i suparničkim grupama kao prijetnju…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 08.03.2021…11: 59… PROFIL”SRBIJANSKOG KASAPINA”: VELJA NEVOLJA u džepu nosio bombu, otac mu se raznio kašikarom… (foto)

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja imao je tajnu koju su, osim njegove desne ruke Marka Miljkovića, znali samo najbliži ‘vojnici’.

Tokom prošle godine sa sobom je stalno nosio bombu! Belivuk je nošenje bombe pojašnjavao rečima: “Živog me neće uhvatiti”. Prema a i dostupnim informacijama grupa čiji su šefovi Belivuk i Miljković, otimala je žrtve, a neke od njih kasapila i svirepo ubijala.

Za sada, javnosti još uvijek nisu dostupni precizni podaci o pojedinačnim slučajevima i na koji način je svako od momaka čiji je nestanak prijavljen i likvidiran.

Činjenica je, da je ‘osmišljavanje’ svirepog ubistva bilo prepušteno Marku Miljkoviću, za koga se nezvanično navodi da je uživao u sakaćenju ljudi, a zbog toga je i dobio nadimak “Mesar”, piše Blic.rs. 

Ova kriminalna grupa koja je počela tokom prošle godine da “radi” zajedno sa kriminalnom ekipom Darka Eleza, koji je prije nekoliko dana izručen BiH, osećala se veoma moćnom i kao da im niko ništa ne može. Snimali su izvršenja ubistava i prijetnji, pa su te stravične snimke slali jedni drugima i suparničkim grupama kao prijetnju.

Međutim, dok su svirepo ubijali i otimali, Velja Nevolja je uvijek sa sobom nosio bombu. Ona nije bila namijenjena za druge, jer su Belivuk i Miljković precizno planirali akcije i sve otmice.

Čitaj još:   Jerusalem: Protest etiopskih Jevreja, povrijeđen veliki broj policajaca...

Velja je nosio bombu isključivo za sebe. Strahovao je da ne dopadne u ruke “škaljarcima” ili nekom drugom suparniku. Govorio da će radije sebe da raznese nego da ga neko muči. Toga se jedino bojao. Nije to ni filmska priča o jednom metku. To je realnost velikog broja neprijatelja i onog što su radili. Belivuk se očigledno odlučio za bombu, i poslednji nivo odbrane, kako ne bi prepustio slučaju ništa, ali i da bi eventualno usmrtio i onog koji mu se približi – navodi izvor “Blica”.

Belivuk u porodičnoj istoriji već ima jednu tragediju izazvanu bombom, i da mu je otac Nebojša, počinio masakr prije 26 godina u porodičnom stanu kad je aktivirao ručnu bombu.

Otac Velje Nevolje aktivirao je bombu 13. februara 1995. godine i ubio sebe, suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55). U trenutku te tragedije u stanu je bio devetogodišnji Veljko i još jedno dijete. Eksplozija je raznijela stan, a oni su čudom preživeli. Kako su mediji tada pisali strahovit prasak se čuo oko 19 sati.

Velja Nevolja je i sam govorio da je odrastao bez roditelja. Tako je za napad na obezbjeđenje Miloša Vazure 2016. rekao da je odreagovao jer je čovjek iz Vazurinog obezbjeđenja opsovao mrtvu majku…

Produžen pritvor…

Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu produžilo je u petak za još 30 dana pritvor Belivuku, Miljkoviću i još 18 osumnjičenih da su pripadnici njihove kriminalne grupe.

Oni su uhapšeni 4. februara, a Tužilaštvo za organizovani kriminal ovu grupu tereti za tri teška ubistva. Riječ je o likvidacijama navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i navodnog pripadnika grupe “Pink panter” Milana Ljepoje.

Čitaj još:   SERGEJ Trifunović: Ukoliko ne bude obavezujućeg sporazuma, bojkot proglašavamo 19.9. 2019...

Pored toga osumnjičeni su i za krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je dvojici iz grupe na teret stavljeno i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija…

izvor Blic.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more